avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 989 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Asociere in participatiune cu o firma in insolventa
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Asociere in participatiune cu o firma in insolventa

Poate fi incheiat un contract in asociere in partecipatiuni intre doua societatii din care una este in insolventa si aporta la aceasta asociere un imobil?
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 10:45, 10 Iunie 2014
Cine pune imobilul? Insolvabilul sau solvabilul?
Insolvabilul pune imobilul.
Din punctul meu de vedere DA, sub conditia aprobarii Adunarii creditorilor cu avizul administratorului judiciar si cu incuvintarea instantei.
ATENTIE !! Vorbind despre administrator judiciar, presupunem ca firma nu a ajuns inca in faliment, ci se afla ori in perioada de observatie, ori in perioada de reorganizare.
Daca a fost incheiat acest contract de asociere in partecipatiune fara a fi aprobata de Adunarii creditorilor si fara avizul administratorului judiciar si fara incuvintarea instantei este valabil acest contract? Daca nu in baza care articolul din Legea Insolventei? Daca a fost denuntat acest contract de Administratorul Judiciar dar Administratorul special a refuzat primirea acesta adresa este inca in vigoare acest contract?
Pai este simplu, in interpretarea legii ...
ART. 46
(1) În afară de cazurile prevăzute la art. 49 sau de cele autorizate de judecătorul-sindic, toate actele, operaţiunile şi plăţile efectuate de debitor ulterior deschiderii procedurii sunt nule.

ART. 47
(1) Deschiderea procedurii ridică debitorului dreptul de administrare - constând în dreptul de a-şi conduce activitatea, de a-şi administra bunurile din avere şi de a dispune de acestea -, dacă acesta nu şi-a declarat, în condiţiile art. 28 alin. (1) lit. h) sau, după caz, art. 33 alin. (6), intenţia de reorganizare.


... deci ce vigoare, daca contractul este nul de drept?!?

Alte discuții în legătură

Efectele inceperii executarii silite fara incuvintarea instantei !!! pedro83 pedro83 Buna seara, As vrea sa stiu ce efecte are o executare silita daca executorul nu are incuvintarea de la instanta (nu a cerut-o), si ce solutie mi-ati ... (vezi toată discuția)
Societate cu probleme lilicrin lilicrin O firma care pelucreaza, distribuie si comercializeaza mezeluri a vandut cu factura si chitanta produse din carne in luna 07 2009 inclusiv insa firma se afla ... (vezi toată discuția)
Plata salarii aferenta perioadei imediat precedente deschiderii procedurii de insolventa Alexian_2011 Alexian_2011 [quot]Buna ziua! Am urmatorul caz: O societate X cere deschiderea procedurii de insolventa . incepand cu data de 28 martie 2014 -sa zicem - SC X intra ... (vezi toată discuția)