avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 293 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare judecatoreasca- recuperare comision agentie
Discuție deschisă în Executare silită

Executare judecatoreasca- recuperare comision agentie

buna ziua,
am fost pentru cativa ani administratorul unei agentii imobiliare.
am incheiat un contract de vanzare cumparare a unui apartament.
cumparatorii , printr-un contract de vizionare emis de agentie in 3 exemplare isi asumau responsabilitatea platii catre agentie a unui comision.
nu au platit. am ajuns in instanta si s-a solutionat in favoarea agentiei imobiliare cu titlu definitiv si irevocabil.
am apelat la un executor judecatoresc, platind toate taxele aferente executarii silite.
au trecut mai bine de 4 ani si nu s-a intamplat nimic in acest sens.
intrebarea este:
- mai pot face ceva pentru a-mi recupera banii dupa atata timp, mai ales ca am inchis agentia?
-pot da in judecata cu vre-un rezultat favorabil executorul judecatoresc ce nu si-a indeplinit sarcinile ?

cu respect,astept va rog, niste raspunsuri.
george ion
Cel mai recent răspuns: georgeion59 , utilizator 20:24, 3 Iunie 2014
Nu este vina executorului ca nu a reusit sa recupereze datoria dvs. Sunt convinsa ca acesta a indeplinit procedura executarii intocmai, dar daca debitorii nu au conturi deschise la banci, nu au contracte de munca si nici alte bunuri nici excutorul nu are de unde sa recupereze datoria. Cel mai bine mergeti la executor si solicitati sa studiati dosarul, vedeti daca acesta a trimis adresa catre institutiile bancare pentru a afla daca debitorii au conturi, daca a trimis adresa la institutul teritorial de munca pentru a afla daca respectivii au contracte de munca si de asemenea verificati daca a trimis adresa la direcia de impozite si taxe locale pentru a afla daca debitorii detin in proprietate bunuri. In cazul in care raspunsurile sunt negative este si normal ca executorul sa nu aiba de unde sa recupereze creanta. Puteti sa sugerati executorului sa fac si o adresa la ANAF pentru a afla raporturile contractuale ale debitorilor.
multumesc pt raspuns.
am uitat sa specific.faptul ca suma de bani pe care trebuia s-o recuperez de la clienta a fost inscrisa in cartea funciara pentru imobilul cumparat prin intermediul meu si pe inca un apartament pe care il detinea anterior.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum aflu ce bunuri detine o societate dacmoto dacmoto Buna seara, Cui sa ma adresez pentru a afla ce bunuri detine o societate debitoare(mobile si imobile). Dar conturile societatii? Si daca primesc raspuns la ... (vezi toată discuția)
Executare silita iulian56 iulian56 Buna ziua tuturor ! Daca Banca sau orice creditor, persoana juridica sau fizica, a procedat la punerea in aplicarea a executarii silite prin poprire pe ... (vezi toată discuția)
Agent de executare firma recuperare debite liliigretz liliigretz Buna ziua, In anul 2004 am imprumutat de la banca 10.000 euro fara nici o garantie(aveam salar mare). In anul 2007 m-am imbolnavit, a trebuit sa-mi schimb ... (vezi toată discuția)