avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 896 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Buna ziua!
Am urmatoarea speta: mama si cu tatal detin impreuna un imobil.Mama nu a avut venituri in timpul casatoriei, fiind casnica, doar tatal.Imobilul a fost construit si terenul achizitionat in timpul casatoriei.Mama decedeaza.Ramane sotul si singura lor fiica.Cum se face succesiunea?Care sunt procentele?
Cel mai recent răspuns: morikko , utilizator 21:38, 3 Iunie 2014
Buna ziua,
din cate stiu eu, imobilul se imparte in 2 jumatati - o jumatate revine sotului supravietuitor, cealalta jumatate se imparte in 2 - o parte sotului supravietuitor o parte la copii.
deci in concluzie - tatal 3 parti din 4, copilul 1 parte din 4.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impartirea mostenirii oanalumi oanalumi Mama a decedat, tata sot supravietuitor, iar noi suntem 2 copii. Masa succesorala este formata dintr-un apartament cu doua camere. Cat revine fiecarui copil? A ... (vezi toată discuția)
Mostenire dupa tata andrugrasu andrugrasu Buna ziua. Ma intereseaza astazi ce prevede legea in urmatoarea speta: Tatal meu este decedat. Mama traieste. Noi suntem 3 frati. Mama si cu tatal nostru au ... (vezi toată discuția)
Mostenire aio aio buna ziua. mama mea a murit de curand. casa parinteasca este pe numele tatalui meu. suntem 2 surori la parinti. tatal meu vrea sa vanda casa parinteasca. o ... (vezi toată discuția)