avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1032 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire casa

Suntem 2 frati mostenitori ai unei case cu terenul aferent, pentru care nu am facut partaj deoarece structura casei nu se preteaza la o impartire; iar de vindut nu am dorit la momentul respectiv si nici acum nu prea sunt amatori. De aceasta casa m-am ocupat eu cu reparatiile necesare, fara sa implic pe fratele meu. Am stabilit ca el va fi viitorul proprietar al acestei locuinte dupa decesul meu (fara a face un act in acest sens deoarece eu neavind copiii nu am considerat necesar acest lucru) si de aceea de 3 ani el se ocupe de cheltuielile legate de utilitati (nu sta nimeni in ea si acestea sunt minime). De un an de zile sotia fratelui meu a transformat curtea intr-o crescatorie de ciini maidanezi, fapt care a afecat zona ca si gardurile despartitoare de vecini (plus scandalul de rigoare cu acestia). Intrebarea mea este cum se poate rezolva aceasta problema? Fratele meu a spus ca daca nu este lasat in pace va ceda drepturile lui catre un cumparator oarecare. Teoretic am citit ca se poate, dar deoarece in aceasta casa am investit bani, am dotato cu mobilier, unelte si scule,etc vreau sa stiu daca ma pot opune acestei doleante a lui prin tribunal, prin care sa imi cer si recuperarea cheltuielilor mele si aducerea casei la starea initiala? Ideal ar fi sa o vindem, dar daca nu se gaseste amator? Prefer sa preiau eu cheltuielile casei ca sa rezolv aceasta problema, dar in conditiile enumerate anterior (adica readucerea casei la starea initiala-inainte de a aduce ciini).
Cel mai recent răspuns: morikko , utilizator 21:23, 3 Iunie 2014
In primul rand, nu cred ca cineva sanatos la minte va achizitiona doar o cota parte dintr-un imobil. acesta va dori sa aiba liniste si pace si sa fie ok cu toti proprietarii. in ce priveste recuperarea la tribunal, cred ca ai sanse minime. ofera-te sa ii dai o cota in bani si sa ramai tu cu imobilul, sau daca nu sa iti dea el cota parte.
cred ca cea mai buna solutie ar fi o intelegere amiabila, mediere sau efectiv sa mai incerci sa vorbesti cu el. Ai putea sa iei masuri legale impotriva sotiei fratelui tau, deoarece fiind mostenire, ea nu are drepturi acolo, deci o vad eu tulburare a proprietatii, posesiei, cum vrei sa o numesti.
fa-i o somatie in scris sa rezolve problema, si daca nu adreseaza-te celor care se ocupa cu prinderea animalelor fara adapost, primariei sau chiar politiei.
e o situatie foarte neplacuta! succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Coproprietari prin mostenire ppp974273 ppp974273 Buna ziua, Sora si fratele au devenit prin mostenire coproprietarii casei parintesti de la tara, fiecare avand certificatul de mostenitor si platind ... (vezi toată discuția)
Succesiune casa părintească Ioana Simion Ioana Simion Cum pot face succesiunea casei parintesti daca unul dintre moștenitori refuza sa facem succesiunea.Sunt 3 moștenitori.,trei frați. Unul dintre moștenitori ... (vezi toată discuția)
Dezmembrare? cod1 cod1 buna ziua, as dori sa va povestesc o mica problema la care nu se,, prea gaseste rezolvare un teren cu constructie de case pe el in forma de dreptunghi a fost ... (vezi toată discuția)