avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Pot copia acte din orice dosar civil aflat in curs de ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Pot copia acte din orice dosar civil aflat in curs de judecata daca nu sunt parte in el?

Pot copia acte din orice dosar civil aflat in curs de judecata daca nu sunt parte in el?
Conform carui articol din ce lege sau regulament?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: flory_mr , utilizator 07:40, 25 Septembrie 2018
Din ce stiu eu nu se pot vedea dosarele civile si nici penale daca nu esti parte in dosar sau avocat imputernicit ! Fostul sot avea pe rol un dosar penal si avocatul meu nu l-a putut lua la studiu, dar am reusit eu , din cauza numelui pe care il am si persoana de la arhiva nu a fost atenta! Acum din nou fostul sot are un dosar penal pe rol pentru inselaciune si o sa incerc sa il vad dupa ce iese dosarul de la camera preliminara . Poate din nou nu va fi atenta persoana de la arhiva!
Apelati la o persoana care este parte in dosar , se face apoi o cerere la registratura cu nr. paginilor pe care doriti sa le copiati , se plateste cred ca 1 leu pe pagina si apoi se merge la arhiva , unde vi se vor face copiile!
Ultima modificare: Luni, 9 Iunie 2014
kyrakyra_65, utilizator
Depinde si cat este platit avocatul ca sa reuseasca...
Astfel de cereri nici nu raman la dosar si nu afla nimeni de fel...
Asa e procedural...

Cea mai simpla varianta este sa fie angajat de o parte dar nu mereu se gaseste o parte sa semneze sau sa accepte asa ceva.

Orice parte din orice dosar civil (sau avocații părților) au acces nelimitat la studierea lui la arhiva Instanțelor, dar și la FOTO-COPIEREA ORICĂREI PAGINI DIN DOSAR, LA CERERE (se pot face și poze cu aparatul foto sau cu telefonul, la orice dosar civil, dacă ești parte în acel dosar) !
Chiar dacă o persoană nu este parte în dosar, poate apela la titularul din dosar sau să obțină o Procură de la acesta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parchetul mi-a refuzat accesul pentru studiul unui al doilea dosar, din două plângeri penale diferite, eu fiind parte civilă în cele două dosare ! flory_mr flory_mr [b]Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:[/b] [quot]Trebuie să aveți acces la tot materialul de Urmărire Penală, dacă în conținutul dosarului ... (vezi toată discuția)
Pot consulta un dosar aflat in judecata in care nu sunt parte? gsp23 gsp23 Suspectez ca alte persoane urmaresc uzucaparea unui teren folosit de mine. As dori accesarea acestui dosar in care nu sunt parte pentru a stii daca/pe ce temei ... (vezi toată discuția)
Procedura studiu dosar raulmotica raulmotica Buna ziua As dori o informatie privind studiul unui dosar. Este vorba despre un eveniment petrecut in urma cu 7 ani (accident de circulatie cu autor ... (vezi toată discuția)