avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... pot consulta un dosar aflat in judecata in care nu ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

pot consulta un dosar aflat in judecata in care nu sunt parte?

Suspectez ca alte persoane urmaresc uzucaparea unui teren folosit de mine. As dori accesarea acestui dosar in care nu sunt parte pentru a stii daca/pe ce temei sa inaintez o cerere de interventie in interes propriu.
Cel mai recent răspuns: gsp23 , utilizator 10:41, 22 Noiembrie 2017
Nefiind parte in proces nu veti primi dosarul spre studiu de la arhiva tribunalului.
art. 92 din Hotărârea C.S.M. nr. 387/2005 alin (2) Dosarele şi evidenţele instanţei privitoare la activitatea de judecată pot fi consultate de persoanele care justifică un interes legitim, cu respectarea ordinii de solicitare şi a măsurilor de asigurare a integrităţii documentelor. Cererea cu datele de identificare ale solicitantului se aprobă de persoana care coordonează activitatea compartimentului arhivă. Au prioritate la consultarea dosarului cauzei, în următoarea ordine: avocaţii, părţile sau reprezentanţii părţilor, experţii şi interpreţii desemnaţi în cauză.

Eu inteleg ca daca justific un iteres ar trebui sa pot consulta dosarul. Nu doresc copierea actelor.
Puteti sa incercati dar raspunsul o sa fie in mod cert negativ.pot avea interes jurnalisti,autori articole drept,masteranzi,doctoranzi,avocati pt practica juridica,in cazul dvs este dificil de dovedit ca aveti un interes nefiind parte..
Pot dovedi folosind adeverinte eliberate de primarie si certificate de atestare fiscala in care eu figurez in registrul agricol pentru terenul respectiv. De asemenea terenul era inscris inainte sub numele parintilor decedati. Consider ca este o motivare legala si ar trebui sa am acces la dosar daca uzucapiunea este facuta pe acest teren intru-cat eu sunt cel care le are in posesie si in concluzie singurul care poate invoca uzucapiunea.
Ultima modificare: Miercuri, 22 Noiembrie 2017
gsp23, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor! mi-au respins cererea de studiu practica judiciara aidu aidu Am solicitat sa studiez unele hotarari de la mapa, ale unor spete similare cu a mea. Insa Curtea de Apel mi-a respins cererea, motivand ca nu sunt parte in ... (vezi toată discuția)
Mi se va permite sã studiez un dosar în care nu am fost parte ºi care îmi trebuie pentru un referat? andyand andyand Am nevoie de un dosar incheiat sa studiez pt un referat,daca fac o cerere, nefiind parte mi se va permite?fac la arhiva?dar sa il xeroxez mi se va permite?????? (vezi toată discuția)
Consultare practica tribunal aidu aidu Va rog mult sa ma ajutati: am depus la arhiva tribunalului cerere sa consult cateva hotarari pronuntate de tribunal in unele dosare. Functionarii de acolo au ... (vezi toată discuția)