acum cateva zile am aflat(prin telefon de la superiorul direct) ca am fost transferat la o alta firma
am spus ca refuz sa semnez orice act aditioanal la contractul colectiv sau alt contract(mai pe scurt am refuzat sa plec)
am primit raspuns ca nici macar nu e nevoie de acceptul meu,transferul a fost colectiv si s-a realizat in baza unei intelegeri intre patronat si sindicat si nu e nevoie de acordul meu si daca nu-mi convine o sa fiu concediat cu preaviz de 15 zile si fara salarii conpensatorii
eu sunt angajat cu contrac colectiv pe perioada nedeterminata
e posibil asa ceva?
nu, nu este
n-am primit nimic scris,nici preaviz nici o adeverinta sau alta hartie in care sa scrie ceva de asta
s-a facut instructajul direct la noua firma
Exista o singura posibilitate referitoare la situatia expusa de dvs., si anume: in cazul transferului de intreprindere , conform Legii 67/2006 si art.173 -174 C.mun.
Dvs sunteti angajat cu contract individula de munca si nu cu contract colectiv de munca. Orice tip de c.i.m. poate inceta:
a) de drept;
b) ca urmare a acordului părţilor, la data convenită de acestea;
c) ca urmare a voinţei unilaterale a uneia dintre părţi, în cazurile şi în condiţiile limitativ prevăzute de lege.
sunt angajat cu contract colectiv de munca pe perioada nedeterminata
acum 2 ani s-a reorganizat intreprinderea,am dat examen pt post(sunt instalator gaze) si la organizarea de acum 2 ani s-au facut 4 functii din meseria asta in cadrul intreprinderii si toti am semnat un act aditional la contract
acum toti care sunt pe functia mea(peste 500 angajati din mai multe judete) am fost trasnferati catre alta companie iar restul angajatilor au semnat aditionale prin care s-a revenit la vechea organizare
tot incerc de cateva zile sa obtin o adeverinta in care sa scrie ca am fost trasferat conform hotararii x incheiata intre y si z fara sa fie nevoie de acordul meu mai ales ca intreprinderea la care am lucrat pana la 01.06.14 nu face disponibilizari dar nu-mi da nimeni
mai am cateva zile de concediu si trebuie sa ma intorc la munca,raspuns sefului de zona a fost ca daca la terminarea concediului nu vin la noua intreprindere o sa fiu trecut ca nemotivat si o sa fiu concediat pt motivul asta
eu prefer sa dau in judecata intreprinderea pt ca acum 4 ani a mai facut asa(a transferat muncitori la o alta companie pt un anumit serviciu si dupa terminarea celor 2 ani cat a fost contractul intreprinderea a adus inapoi serviciile respective dar fara angajati)
rugamintea mea este sa-mi spune'ti daca transferul asta se poate realiza si la contract colectiv sau doar la individual ca sa stiu ce trebuie sa fac mai departe
Potrivit art.8 alin.3 lit.a si b din HG nr.500/2011, la solicitarea scrisa a salariatului sau a unui fost salariat angajatorul este obligat sa ii elibereze acestuia:
a) copii ale documentelor existente in dosarul personal;
b) copii ale paginilor din registrul electronic care cuprind inscrierile referitoare la persoana sa si/sau un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, in meserie si in specialitate, astfel cum rezulta din registrul general de evidenta si din dosarul personal, in termen de cel mult 15 zile de la data solicitarii.
Refuzul angajatorului de a elibera copii dupa documentele prevazute la art. 8 alin. (3), solicitate de catre salariat constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 300 lei la 1.000 lei de catre ITM.