avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 862 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Contributii CAS
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Contributii CAS

Buna ziua

Exista vreo Lege in Romania care reglementeaza cuantumul asigurarilor sociale, la modul la care contributia nu poate sa depaseasca venitul?

Speta mea este: Nu mai locuiesc in Romania, dar am un cont intr-o banca romaneasca, si in anul 2012 am primit dobanda la acel cont (vreo 4 lei), suma la care evident am fost impozitat la sursa in mod legal si corect.

Cei de la CAS/ANAF, doresc insa sa incaseze pe anul acela asigurari de sanatate pentru dobanda primita, in valoare de vreo 500 de lei.

1) Mi se pare abuziv ca un cetatean roman care nu mai are domiciliul in Romania sa fie nevoit sa fie asigurat, in conditiile in care in Ordin Nr. 617 din 13 august 2007 Art 2 alin c) se stipuleaza ca pentru cetatenii romani cu domiciliul in strainatate, contributia la CAS este facultativa

2) Mi se pare incredibil de-a dreptul ca un om care incaseaza 4 lei sa trebuiasca sa plateasca de 100 de ori valoarea venitului ca asigurare de sanatate

Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 23:54, 20 Iunie 2014
mischu80 a scris:

Oricum acum am apelat la un prieten sa trimita oficial inca o data local acolo actele si vedem ce iese,

Sa ne tineti si pe noi la curent cu finalul povestirii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actionar dacia - pensionar, dator la fisc desi nu a primit un leu dividende in viata lui byrev byrev Dupa marea teapa a privatizarilor in masa, bunica mea a devenit actionar la Dacia, actiuni care ulterior au fost \\\\"diluate\\\\" prin matrapazlacuri ... (vezi toată discuția)
Cas pentru dobanda la banca ? cristian p cristian p 1. Daca am avut depozit bancar cu dobanda datorez pe langa impozit pe venit si CAS pentru dobanda respectiva ? 2.Daca am inchiriat masina cu contract de ... (vezi toată discuția)
Calcul cass pentru venit din contract de colaborare luciamihalache luciamihalache In anul 2010 am avut un venit de 460 lei , comsioane , dintr-un contract de colaborare (agent de asigurari). Mentionez ca este unicul venit meu venit in acel ... (vezi toată discuția)