avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu pt cresterea copilului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu pt cresterea copilului

Buna ziua!
Imi puteti spune, va rog, daca o persoana care a fost in concediu de crestere a copilului timp de ani, pana in febr, cand a inceput munca, poate intra in somaj cu luna mai ?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:39, 7 Mai 2009
1. Da, daca va inceteaza CIM cu art.65 din Codul muncii.
2. Cele 12 luni lucrate, din ultimele 24 de luni, se completeaza cu lunile de dinaintea CCC.
Multumesc!
Beneficiaza de indemnizatia de somaj, persoanle carora le-a incetat c.i.m. in baza urmatoarelor articole , nu numai in baza art.65 C.mun. , : art. 56 lit. b), e), f), h) si j), art. 61 lit. c) si d), art. 65 alin. (1), art. 94 alin. (4), art. 31 alin. (4 ind.1) din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, cu modificarile si completarile ulterioare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Beneficiar ajutor somaj ANDRIES adriana ANDRIES adriana Un salariat si-a incetarea contractul individual de munca cu acordul partilor Art.55 lit.b Codul Muncii, deocamdata nu si-a gasit un loc de munca poate el ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de somaj florylen florylen Daca am contract pe perioada nedeterminata, dar sunt in proba de lucru pentru o luna de zile si la incheierea perioadei de proba renunt la a continua mai ... (vezi toată discuția)
Somaj Bîrlogeanu Bîrlogeanu Va rog sa-mi explicati, daca pentru trimiterea in somaj, dupa cei 2 ani de ingrijire copil, este necesara o perioada de lucru obligatorie, si daca da, care ... (vezi toată discuția)