avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Demolare pereti in apartament
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Demolare pereti in apartament

Buna ziua,
In anul 2003 am demolat 2 pereti in apartament. De mentionat: -apartamentul este la ultimul etaj , iar peretii erau ca grosime de 7 cm. In concluzie, din punctul meu de vedere nu erau pereti de rezistenta. Credeti ca putem avea probleme din acest punct de vedere ?
Va multumesc frumos
In principiu nu !! Cred ca jumatate din scara dvs. a demolat peretii aia.
La ce probleme va ganditi dvs.??
Pentru raspuns la obiect este necesar sa precizati date relevante
Nu conteaza numai grosimea peretelui
Reveniti cu detalii referitor la pozitionarea peretilor dezafectati
Se aflau in apropiere de usi/geamuri ,parapet balcon ?
Cand ati dezafectat peretii respectivi ati demolat si eventuala armatura ?
ynocentta a scris:

Cand ati dezafectat peretii respectivi ati demolat si eventuala armatura ?

:)) ...sau armatura a ramas pe pozitie ?? (vorba doamnei ynocentta). Caci daca a ramas pe pozitie, e grav ... "e proba" impotriva dvs.
nicopri a scris:
In concluzie, din punctul meu de vedere nu erau pereti de rezistenta. Credeti ca putem avea probleme din acest punct de vedere ?

Punctul Dvs. personal de vedere este irelevant in speta (exceptand cazul in care sunteti inginer constructor cu drept de practica).
Furnizati inca odata un exemplu pentru o boala extrem de raspandita in Romania: - romanii se pricep la orice, oricum, oricand si deci nu au nevoie de consultanta de specialitate.

Normal ar fi fost sa consultati, inainte de demolare, un profesionist in constructii. Atunci ati fi avut o opinie pertinenta si nu ar fi fost nici o problema.

Ultima modificare: Miercuri, 4 Iunie 2014
legalmgm, utilizator
Multumesc frumos pentru raspuns.
In concluzie , in situatia de fata ce este de facut ?

Peretii erau cu usi si nu aveau armatura. Erau prinsi cu 2 pene de lemn in partea de sus.
Cand am cumparat acest apartament era intr-o stare jalnica . Daca te rezemai de perete se ondula. Intre perete , stalpul de rezistenta si grinda erau crapaturi de 5-7 cm. Noi am placat peretii cu rigips . Daca dam rigipsul jos aceste crapaturi chiar se pot vedea . Am fost sfatuiti sa facem cu rigips pentru ca era mai iefin. Ne-ar fi costat foarte mult daca faceam cu ciment, nisip....
Ultima modificare: Joi, 5 Iunie 2014
Adriantot, moderator

Alte discuții în legătură

Amenda pentru perete daramat la bloc? capraruioan capraruioan Buna ziua. Am inceput renovarea unui apartament destul de vechi. Peretele din dormitor (facut din BCA) avea crapaturi. Cand am scos usa cu tot cu toc, s-a ... (vezi toată discuția)
Recompartimentare / amenajare apartament - e necesara autorizatie? vch2009 vch2009 Buna ziua, Vreau sa renovez apartamentul si sa mut o usa interioara cu doi metri mai incolo pe perete(peretele nu este de rezistenta). Usa va fi pe ... (vezi toată discuția)
Cum pot rezolva problema modificarilor neautorizate de catre fostul proprietar val1234 val1234 In urma cu 3 luni am cumparat un apartament in care bucataria a fost marita prin desfiintarea debaralei. Evaluatorul bancar(l-am cumparat prin banca) a ... (vezi toată discuția)