avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1098 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Reziliere contract prestari servicii
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Reziliere contract prestari servicii

Buna ziua. Va rog sa ma lamuriti cu privire la urmatoarea speta: O societate comerciala - A, incheie cu alta societate comerciala- B (beneficiarul) un contract de prestari servicii, apoi A subcontracteaza lucrarea la alta societate comerciala -C . Ulterior, societatea B intra in insolventa si la solicitarea societatii A de a-i acorda avans pentru realizarea lucrarii, administratorul judiciar da rezolutie de reziliere a contractului incheiat de A cu societatea B si sa execute lucrarea aceasta (A).
INTREBARE: Cum poate fi reziliat acest contract daca in clauzele sale nu se face referire la reziliere??? E legala solicitarea administratorului judiciar? Care ar fi solutia de rezolvare?? Va rog mult sa ma lamuriti....
Cel mai recent răspuns: cristina69 , utilizator 12:23, 11 Iunie 2014
In baza dispozitiilor prevazute de Art. 20 din Legea nr. 85/2006 privind procedura insolventei,
administratorul judiciar hotaraste mentinerea sau denuntarea unor contracte incheiate de debitor (lit. j).
Am inteles...prin urmare acesta va fi si motivul rezilierii contractului.. Va multumesc pentru lamurire
~ Conținut șters la cerere ~
Costurile....vor fi clarificate eventual printr-o actiune in instanta, in sensul ca daca se solicita plata unor daune datorate rezilierii.... doar prin instanta putem fi obligati la plata acestora, nu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare creanta societate in insolventa marianaiacob marianaiacob In anul 2013 am incheiat un contract de prestari servicii cu o societate care era in insolventa inca din anul 2011 si nu ne-a anuntat despre starea acesteia la ... (vezi toată discuția)
Insolventa - soarta proceselor adiacente nyusziful nyusziful Buna ziua. Am aceasta intrebare: suntem societate in insolventa, avem insa contracte care se deruleaza inca. Unul din ele va trebui reziliat intrucat ... (vezi toată discuția)
Firma in insolventa,cum pot rezilia contract Elinia Elinia Am un spatiu inchiriat unei firme intrata de curand in insolventa,dar cu o restanta la chirie de 7 luni....cum imi pot recupera banii si cum pot sa reziliez ... (vezi toată discuția)