avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Actualizare pensie limita de varsta
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Actualizare pensie limita de varsta

Buna ziua! M-am pensionat in urma cu 5 ani ( pensie anticipata partiala), iar din februarie anul acesta, atunci cand s-a implinit termenul legal, am facut cererea de trecere la pensia cu limita de varsta. Locuiesc in sectorul 6 si de cite ori m-am dus sa intreb ce se intampla cu cererea mea mi se spunea ca s-a schimbat programul din calculator(mi-e frica sa nu se fi schimbat si cel de calcul) si ca mai dureaza. As vrea sa stiu daca exista un termen legal, maxim, in care ar trebui solutionate aceste cereri, si de asemenea, daca ar putea sa modifice punctele de pensie( in minus) care sunt trecute deja in decizia de pensionare anticipate. Pot sa mai fac ceva? Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:39, 5 Iunie 2014
1. Nu trebuie sa ne jenam sa avem o opinie dar sa o spunem acolo unde are efect (eventual parlamentarului din colegiul dvs., daca va intelege despre ce este vorba).

2. Am ridicat aceasta problema la Ministerul Muncii care m-a trimis la CNPP si care mi-a raspuns ca intarzierile se datoreaza volumului mare de dosare in lucru si lipsei de personal (si cu asta m-a "lamurit").

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare anticipata partial PUSCA RODICA PUSCA RODICA Am depus actele pentru pensia anticipata partial in luna Ianuarie 2008 si am primit decizia de pens. anticipata in luna aprilie 2008 . Am lucrat fara ... (vezi toată discuția)
Durata penalizare pensie adryanaiulya adryanaiulya Buna ziua, ma numesc Morariu Onorica, sunt la pensie anticipata partial (pensie de asigurari sociale dupa cum se specifica pe decizie), am o vechime in munca ... (vezi toată discuția)
Punerea în platã a deciziei de pensie anticipatã parțialã Mariana580 Mariana580 1. Dacă nu am depusă dovada de încetare a CIM și am primit decizia de pensie anticipată parțială, pot munci în continuare fără să intre în ... (vezi toată discuția)