Buna ziua! M-am pensionat in urma cu 5 ani ( pensie anticipata partiala), iar din februarie anul acesta, atunci cand s-a implinit termenul legal, am facut cererea de trecere la pensia cu limita de varsta. Locuiesc in sectorul 6 si de cite ori m-am dus sa intreb ce se intampla cu cererea mea mi se spunea ca s-a schimbat programul din calculator(mi-e frica sa nu se fi schimbat si cel de calcul) si ca mai dureaza. As vrea sa stiu daca exista un termen legal, maxim, in care ar trebui solutionate aceste cereri, si de asemenea, daca ar putea sa modifice punctele de pensie( in minus) care sunt trecute deja in decizia de pensionare anticipate. Pot sa mai fac ceva? Va multumesc anticipat.
1. Nu trebuie sa ne jenam sa avem o opinie dar sa o spunem acolo unde are efect (eventual parlamentarului din colegiul dvs., daca va intelege despre ce este vorba).
2. Am ridicat aceasta problema la Ministerul Muncii care m-a trimis la CNPP si care mi-a raspuns ca intarzierile se datoreaza volumului mare de dosare in lucru si lipsei de personal (si cu asta m-a "lamurit").