avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 876 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Balcon sub balcon
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Balcon sub balcon

Buna ziua,
locuiesc intr-un bloc cu 4 et., la parter, iar parterul nu este prevazut cu balcon. Daca doresc sa construiesc unul la fel ca cele existente, nici mai lung nici mai lat si exact sub ultimul balcon, am nevoie de acordul vecinilor? Si a doua intrebare: vecina de la et. 1 nu permite accesul in gradina blocului. A imprejmuit spatiul din fata geamurilor sale (si implicit ale mele) cu gard, iar la poarta e lacat. Daca incep constructia balconului, ma vad nevoita sa-i tai lacatul ca sa ajung in fata geamului meu. E ilegal sa procedez asa?
Cel mai recent răspuns: ContSters61389 , utilizator 13:44, 6 Iunie 2014
Va explic iar: veti stii ce fel de acord va este necesar (vecini/asociatie) numai dupa ce veti primi certificatul de urbanism de la Primarie !

Autorizatia de construire nu este un fel de adeverinta, este un act(dosar) complex, SINGURUL in baza caruia poate fi edificat balconul cu pricina.

Actul premergator, primul, este CERTIFICATUL DE URBANISM, emis tot de Primarie. Mai pe inteles, certificatul de urbanism este un act prin care Primaria va aduce la cunostiinta, oficial, ce trebuie sa contina dosarul pe care il veti depune, si in baza caruia veti primi autorizatia de construire. Vi se vor cere actele de proprietate inclusiv extras CF, avize de la mediu, pompieri, gaze, de la proiectantul general al blocului, etc.; apoi vi se va cere proiectul tehnic propriu-zis, cu piese desenate, memoriu tehnic, viza pentru structura de rezistenta, etc., totul sub semnatura si stampila unui arhitect. Este complicat, tocmai de aceea va sfatuiesc sa discutati in primul rand cu un arhitect cu drept de semnatura. In aceasta faza nimeni nu va poate da un raspuns concret la intrebarea dvs.

In concluzie, raspunsul la problema dvs. nu-l puteti afla pe forum, intr-o forma simplista/simplificata, pentru ca nimeni nu poate cunoaste in amanunt speta dvs., sub toate aspectele. Este ca si cum ati vrea un diagnostic medical, in lipsa analizelor corespunzatoare.
Ultima modificare: Joi, 5 Iunie 2014
ContSters61389, utilizator
@natasa13
Da ,aveti nevoie de acordul asociatiei de proprietari si a vecinilor
Peretele exterior al imobilului constituie parte comuna


LEGE nr. 230/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari




Articolul 11


(2)Proprietarul nu poate schimba aspectul sau destinatia proprietatii comune fara a obtine mai intai acceptul din partea asociatiei de proprietari.

@ynocentta

Lucrarile de constructie se executa in baza Legii 50/1991, haideti sa dam informatii exacte ! Este treaba Primariei ce alte avize solicita, prin certificatul de urbanism, pentru emiterea autorizatiei. Fiti sigura ca cei de la Primarie vor tine seama de multe alte reglemetari legale, inclusiv de Legea 230. Dar, nu puneti persoana interesata sa faca demersuri fara valoare, inainte de a vedea ce anume ii va cere Primaria, repet, prin certificatul de urbanism.

Altfel, exista si riscul ca cineva mai credul sa ceara acceptul asociatiei, si, bucurie mare, cu Legea 230 in frunte, se apuca sa faca balcon, avand acceptul tuturor. Se va trezi cu o amenda consistenta si cu dispozitia de desfiintare a lucrarilor si o sa invoce in zadar Legea 230, atentie !
@cofnibuc

Ati constatat cumva ca am facut precizarea ca nu este necesar avizul primariei ?
Am precizat textul de lege care guverneaza infintarea,organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari,conform carueia proprietarul nu poate intervenii asupra partii comune de imobil decat cu acordul asociatiei de proprietari
Sunt aspecte si obligatii distinct prevazute de legi diferite
Nu as insista daca nu ar fi, totusi, vorba de ceva mult mai serios, si anume: VARZA DIN LEGISLATIE. Vedeti bine, doua legi care se refera la acelasi lucru. Cineva poate cere aprobare de la asociatie, pe Legea 230, si se trezeste cu amenda pe Legea 50, dupa cum cineva poate crede ca se adreseaza Primariei pe Legea 50 si nu mai are treaba cu asociatia, ceea ce iar e fals. Nu-i singura situatie, vedeti ce haos este in Ordonanta 18/2009 si cum la un moment dat se bat cap in cap toate, inclusiv cu Noul Cod Civil.

Poate ca tocmai acesta este marele castig al unui forum, caci fiecare isi poate aduce propria contributie la un fond comun de informatii. Morala ar fi ca de fiecare data sa ne documentam asupra TUTUROR legilor incidente asupra unei spete. Lucrul asta e tare greu, caci pe langa legile de care toti am auzit, mai exista legislatia secundara, norme de aplicare, ordine de tot felul care uneori schimba total intelesul legii sau o fac inaplicabila...
Ultima modificare: Vineri, 6 Iunie 2014
ContSters61389, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Construire balcon la parter ContSters252142 ContSters252142 Cu respect, Forum Doresc sa va supun atentiei 2 situatii: [1] Locuiesc la parter intr-un bloc de 4 etaje, ... (vezi toată discuția)
Intrarea in legalitate cu balcon contruit la parter shokaliptiku shokaliptiku buna seara. problema sta in felul urmator: avem in plan sa cumparam apartament la parter + balcon. balconul apare in acte ( act vanzare cumparare - ... (vezi toată discuția)
Magazin la parterul blocului si constructie balcon Iael Iael As vrea sa stiu ce aaprobari sunt necesare pentru deschiderea unui magazin la parterul unui bloc sio pentru constructia unui balcon ? Ce se intelege prin ... (vezi toată discuția)