Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu sfaturi in urmatoarea problema. Tatal meu are un magazin alimentar in provincie. In urma unor probleme nu si-a mai achitat impozitul catre ANAF de cativa ani. Suma se ridica acum la 20 000lei in care sunt incluse niste amenzi mai vechi si penalizarile aferente.. Au venit cei de la fisc a achitat suma de 2 000lei dar au cerut ca pana la sfarsitul lunii iunie sa se plateasca toata datoria, altfel vor veni si vor ridica marfa din magazin. Tatal este unic actionar(SRL) si administrator, pe firma mai avem masina, un logan care acum mai valoreaza in jur de 7 500lei.
1) M-am gandit ca saptamana viitoare sa deschid o alta firma pe numele meu care sa lucreze in continuarea celei vechi iar pana la sfarsitul lunii cand vor veni cei de la fisc cea mai mare parte de marfa sa fie pe noua firma, prin achizitii de la furnizori, stocul vechii firme nu este foarte mare, practic luam marfa de la furnizori prin factura si o platim la termen --- aici ma gandeam ca as putea invoca faptul ca marfa este luata in custodie - credeti ca ar functiona planurile acestea???
2) In cazul in care ar functiona primul plan cei de la fisc ce ar putea face? Posibil sa ia masina pe care ma gandeam sa o vand la un pret mic dar nu are taxa de prima inmatriculare platita. In acest caz in care vor lua masina, sau nu, ce ar putea face mai departe??? Tatal meu nu are proprietati sau alte bunuri pe numele lui, casa este pe numele mamei care cu durere in suflet trebuie sa spun ca nu se mai afla printre noi de 6 luni.
3) In cazul in care vor veni sa ia marfa la sfarsitul lunii, trebuie sa aiba mandat, executor, cerere pentru executare silita, ceva anume?
Astept raspunsurile dumneavoastra, va multumesc anticipat.
Din cate stiam un om nu poate avea 2 SRL-uri in proprietate la care sa fie proprietar 100% dar poate avea un SRL 10% tatal si 90% fiul si altul 100% personal. Avocatul are dreptate. Trebuie sa va declare firma insolvabila si asta dureaza. Doar daca gasesc ca ati furat sau facut nereguri in firma se pot indrepta impotriva bunurilor personale ale administratorului. Daca pur si simplu firma nu mai merge asta e. Administratorul raspunde in limita capitalului social.
Faceti firma pe numele dvs. (ca administrator) si il angajati pe tatal dvs. sa vanda eugenii. Puteti avea, complementar si alt cod CAEN de care sa va ocupati dvs. Incercati sa returnati o parte din vechiul stoc la furnizori (daca se poate) dupa care il re-cumparati pe noua firma. Un nou contract de inchiriere spatiu pe noua firma. Daca nu puteti vinde masina va vor pune sechestru pe masina si vor incerca sa o vanda sa recupereze din datorie. Daca se ajunge in aceasta faza, solicitati pe cale oficiala re-esalonarea datoriilor la ANAF, daca ei refuza, vor trebui sa o faca intemeiat. Daca va inpotmoliti, cereti re-esalonarea debitului in instanta, respectiv instanta sa oblige ANAF sa accepte re-esalonarea protrivit legii. Nu stiu daca veti castiga dar veti putea trage de timp.
Faliment
crisrian
Sint asociata intr o firma cu datorii la stat . Momentan pe firma functioneza un mic magazin din care in insolventa nu as putea plati suma restanta la ... (vezi toată discuția)