avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testament sau donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testament sau donatie

Ce act trebuie sa faca mama mea pentru partea care vrea sa mi-o dea mie dar sa nu am drept decat eu tinand cont ca sotul meu are copii din alta casnicie cu care nu te poti intelege. Diferenta dintre testament sau donatie care se poate strica si de cine? Multumesc.
Daca ati incheia un act de vanzare cumparare, bunul ar fi comun cu sotul si v-ati putea teme de un eventual partaj in caz ca va despartiti sau de copiii lui numai in caz ca moare inaintea dvs.
Daca va doneaza mama bunul ar fi propriu al dvs si ar ajunge la copiii sotului numai daca decedati inaintea lui si apoi dupa decesulsotului, il vor mosteni copiii lui.
Donatia ar putea fi atacata de frati numai daca le incalca rezerva succesorala, adica daca mama va da tot ce are. Chiar si asa, daca pana la data decesului mama va mai acumula bunuri, veti avea cu totii atunci ce sa mosteniti.
Si daca faceti vanzare, fratii ar putea ataca actul ca donatie deghizata si ar obtine oricum sa le dati rezerva.
As opta pt donatie exclusiv pt dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt casatorita cu sotul meu de 15 ani,avem 3 copii impreuna.el ... Raluca2111 Raluca2111 Sunt casatorita cu sotul meu de 15 ani,avem 3 copii impreuna.El a mai fost casatorit si are 1 copil dun prima casatorie.El impreuna cu fosta sotie au un ... (vezi toată discuția)
Act donatie sau vinzare cumparare mag03 mag03 Mama vrea sa mi lase imobilul in care locuieste fiind singura avere a ei .Cum trebuie procedat deoarece mai am un frate si vrea sa ma protejeze eu fiind ... (vezi toată discuția)
Drepturi de succesiune elenamitroi elenamitroi Buna ziua, Am fost casatorita, in urma casatoriei a rezultat 1 copil care a ramas la mine. Am achizitionat un apartament si am mai mostenit un apartament prin ... (vezi toată discuția)