avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... intabulare fara succesiune?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

intabulare fara succesiune?

buna am si eu o problema si sper sa ma ajutati cu cateva informatii. mama mea a decedat in 1991, succesiune nu sa facut(nush dc)tatal a zis ca le rezolva si .....tatal meu sa recasatorit dupa 2 ani,casa era trecuta pe parintii tatalui meu si la moartea lor sora lui(a tatalui meu) a dat in scris cum ca ii cedeaza partea ei din avere. acum el zice ca casa e intabulata pe el, putea sa faca intabularea fara succesiune si fara sa anunte si copii,eu nam stiut, constrans sau nu, el vrea sa treaca jumatate din casa pe actuala sotie desi eu stiu ca ea are doar 25% din avere mentionand ca dupa casatoria lor nu sa mai construit nimic. nu vrea sami arate actele, nu stiu de ce, ce are de gand. ce pot sa fac? si daca e intabulata casa poate sa faca contract de vanzare cumparare cu actuala sotie? in acel caz ii revine tot ei? va rog astep un raspuns. va multumesc anticipat. stiu ca e cam complicat....:sorry:
buna revin cu problema mea.intrun final tatal meu a facuto....
ia donat jumatate din casa si terenul respectiv si la intabulat si la notar. acuma intrebarea mea este daca ea poate sa vanda la altcineva mai departe sau sai lase cuiva din familia ei? va multumesc. am pus intrebarea aceasta pana sapt viitoare ce sunt programata la un notar, astept raspuns
Mama vitrega poate sa faca ce vrea cu partea care i-a fost donata. Daca tatal dvs. decedeaza inaintea ei puteti sa faceti succesiunea in instanta si sa cereti reductiunea liberalitatilor excesive(anularea contractului de donatie), dar pana atunci nu cred ca puteti face ceva! Trebuie sa mergeti la un avocat nu la un notar daca vreti sa va ajute cumva!
Ultima modificare: Marți, 29 Iulie 2014
pusa2mimi, utilizator
va multumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! va rog un sfat. mama cu tata au avut 2 copii in viata ... mara2022 mara2022 Buna ziua! Va rog un sfat. Mama cu tata au avut 2 copii in viata eu si soara mea. Mama a murit in urma cu 2 ani. Tata traieste. Mama si tata aveau un ... (vezi toată discuția)
Cum poate sora mea dovedi ca a cumparat partea mamei noastre din casa - exista un act de vanzare cumparare, dar banii s-au dat ? Anca Ionescu Anca Ionescu Suntem 2 surori; dupa moartea ultimului parinte - mama - am vrut sa facem succesiune si sora mea a zis ca mama i-a vandut mai demult partea ei dupa succesiunea ... (vezi toată discuția)
Succesiune, mostenire acte lupealaura lupealaura Situatia noastra e cam asa: soacrii mei si-au construit impreuna casa unde au locuit. Soacra a murit acum 10 ani, iar dupa nu s-a facut succesiunea. Sotul meu ... (vezi toată discuția)