avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 990 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Desfacere contract munca desfiintare post
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Desfacere contract munca desfiintare post

Buna ziua! Va scriu acest mesaj pentru a clarifica problema mamei sotului meu. A lucrat la un patron timp de 5 ani timp in care nu a beneficiat de concediu de odihna nici macar 1 zi. Acum 2 zile a venit o inspectie si a evacuat complet magazinul in care lucra, deci practic posturile respective(3 la numar) au fost desfiintate. Deoarece patronul nu-i ofera alt loc de munca in curand ii va desface cartea de munca. Ce este de precizat: patronul nu a inaintat nici un preaviz scris sau verbal. La angajare nu s-a facut contract de munca ci a complet doar o foaie de angajare.

Care sunt pasii pe care ar trebui sa-i urmeze in perioada urmatoare. Care sunt drepturile banesti care i se cuvin? Daca patronul ii incheie cartea de munca si nu ii da nici un ban care ar fi pasii care trebuie parcursi pentru recuperarea banilor?

Mai tin sa precizez ca patronul are sediul firmei in alt judet, iar o cerere scrisa si inregistrata(oricare ar fi natura ei) este aproape imposibil de facut.:sorry:

Astept un raspuns urgent! Daca sunt informatii pe care nu le-am mentionat va rog sa-mi spuneti pentru ca vreau sa trasez un tablou cat mai clar al situatiei de fata. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: pakos , utilizator 21:57, 7 Mai 2009
Daca o va concedia, atunci are dreptul la un salariu compensatoriu, conform Contractului Colectiv de Munca la nivel National. daca societatea are ca obiect principal de activitate comertul ( din ce am citit), atunci are dreptul la 2 salarii, conform contractului colectiv pe ramura comert. Asteptati intai sa vedeti ce decizie primeste si in functie de aceasta va vom spune ce sa faceti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare activitate firma ioana1310 ioana1310 Buna ziua! Am lucrat la o agentie de turism si in data de 6 dec am primit comunicarea de preaviz de incetare a activitatii mele in agentie ca urmare a ... (vezi toată discuția)
Buna o persoana lucreaza de anul trecut din februarie la un magazin ... Ingheta Ingheta Buna O persoana lucreaza de anul ttecut din februarie la un magazin alimentar.se lucteaza o zi si o zi liber.;asadar doua persoane.anul trecut in ... (vezi toată discuția)
Sesizare itm - salarii la negru mimi.ivascu mimi.ivascu Buna ziua, In cazul in care angajatul unei firme denunta firma in cauza pentru acordarea salariului la negru, angajatul este pasibil de vreo amenda? Unde ... (vezi toată discuția)