avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 837 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Cum pot obtine permisul iarasi?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Cum pot obtine permisul iarasi?

am primit in luna 04.2013 , 1 an cu suspendare si 4 ani termen de incercare , termen in care am obligatia de a nu conduce nici-un fel de vehicul. Cum pot face pentru a redobandii permisul? Multumesc
Se pare ca nu puteti. Trebuie sa respectati legea si sa nu cumva sa conduceti nelegal pentru ca va veti agrava si mai rau situatia riscand sa nu mai aveti dreptul prea curand la posibilitatea redobandirii carnetului de conducere. Va trebui sa aveti rabdare si sa asteptati sa treaca toata perioada legala, inca cativa ani (3-4) si daca va veti incadra atunci aveti sansa sa incercati cererea aprobarii pentru posibilitatea obtinerii carnetului de conducere in noile imprejurari legal.
am tot citit pe aici pe forum si am vazut diverse pareri , cum ca as putea redobandii permisul dupa 1 an de la data ramanerii definitive a sentintei. As vrea sa stiu daca intradevar am aceasta sansa?
Multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Iunie 2014
georgian385, utilizator
Nu va puteti prezenta la examen in vederea obtinerii unui nou permis de conducere dupa un termen de un an, pentru ca aveti intr-adevar o pedeapsa cu suspendarea executarii sub supraveghere , insa in cazul dvs. instanta a stabilit in temeiul disp.art. 86 ind.1 alin.3 lit. e) din vechiul cod penal obligatia de a nu conduce nici un vehicul pe durata termenului de incercare, ori in acest caz nu puteti conduce un interval de 4 ani calculat de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare respectiv 08.04.2013 - data pe care ati mentionat-o intr-un alt topic.
dar am fasut o contestati la executare care mi-a fost respinsa ca fii neintemeiata , cu intrarea in viguare a noului cod penal , pt schimbarea incadrarii, deoarece in noul cp nu mai este prezenta interdictia de a numai conduce pe termenul de incercare " noul cp art.93 alin 1, 2 "

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis auto redobandire dragosgabriel75 dragosgabriel75 aceasta este sentinta:Face aplic.art.71-64 lit a teza a 2-a,b VCp cu aplic.art.5 al.1NCp. In baza art.86 ind.1 VCpcu aplic. art.5 al 1 CPdispune suspendarea ... (vezi toată discuția)
As putea sa ma reabilitez? Gabrieldol Gabrieldol am savarsit : art. 85 alin. 1 si 2 , art. 86 alin. 2 , teza a ll-a din OUG nr. 195/2000 republicata, art. 239 Cod penal. Definita prin nerecrutare si ... (vezi toată discuția)
Condus fara permis maariusboros maariusboros Cumnatul meu a condus fara permis in 2007 si are cazier. Si vrea sa faca Scoala de Soferi . Am o intrebare pt. dumneavoastra . Mai poate da de permis daca in ... (vezi toată discuția)