avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 393 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... neplata diurnei
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

neplata diurnei

Buna ziua! Din data de 24 martie ac si pina in prezent lucrez sofer de autocamion munca desfasurind-o pe comunitate europeana 2 luni plecat 2 sapt acasa. Problema este ca patronul nu vrea sa-mi plateasca diurna 0,12 centi pe km si am facut 20 mii de km. M-am uitat atent pe contractul de munca si am vazut ca la administrator e trcut fiul lui pe care il cunosc si care sta in GERMANIA dar de semnat a semnat tatal contractul, deci e un fals? si plus deasta nu este nici inregistrat contractul la ISCTR, Spuneti-mi va rog ce trebuie sa fac (Am depus reclamatie la ITM) Am sanse sa imi recuperez banii pt care am tras 2 luni si el de ce se face vinovat? poate fii pedepsit? Va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:44, 6 Iunie 2014
De unde ati scos acea diurna pe km ?. Plata diurnei pentru km parcurs este nelegala.

Regulamentul European 561/2006
Articolul 10 prevede:
(1) Se interzice întreprinderilor de transport să remunereze conducătorii auto salariați sau care sunt puși la dispoziția lor în funcție de distanța parcursă și/sau de cantitatea de mărfuri transportată, chiar și sub formă de prime sau majorări salariale, în cazul în care o asemenea remunerare este de natură să pericliteze siguranța rutieră și/sau să încurajeze încălcarea prezentului regulament.

Saanse sunt sa va recuperati drepturile banesti restante fie in urma sesizarii ITM-ului, fie in urma promovarii unei actiuni in justitie sau fie in urma unei proceduri de mediere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract individual de munca sofer ukzspan ukzspan Buna ziua, Sunt un angajator si vreau sa angajez un sofer pe un camion. In contractul de munca o sa aiba salariul minim pe economie, dar eu vreau sa ii mai ... (vezi toată discuția)
Salariu sofer tir B. Ionela B. Ionela Sotul meu este angajat ca sofer de tir la o firma de transport din Polonia, lucrand in Germania si alte cateva tari.Plata o primeste la km iar salariu minim ... (vezi toată discuția)
Problema legalitatii platilor facute in baza km parcursi de soferi davidc davidc Buna ziua, M-ar putea ajuta cineva intr-o problema care in ultimii ani a dat nastere la diverse controverse in cadrul firmelor de transport si anume plata ... (vezi toată discuția)