avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariu sofer tir
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariu sofer tir

Sotul meu este angajat ca sofer de tir la o firma de transport din Polonia, lucrand in Germania si alte cateva tari.Plata o primeste la km iar salariu minim net de 250 euro din Polonia.Care este modul legal de plata in aceasta situatie?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:27, 6 Mai 2017
Regulamentul Parlamentului European şi al Consiliului (CE) nr. 561/2006
art.10
(1) Se interzice întreprinderilor de transport să remunereze conducătorii auto salariaţi sau care sunt puşi la dispoziţia lor în funcţie de distanţa parcursă şi/sau de cantitatea de mărfuri transportată, chiar şi sub formă de prime sau majorări salariale, în cazul în care o asemenea remunerare este de natură să pericliteze siguranţa rutieră şi/sau să încurajeze încălcarea prezentului regulament.
......
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Mai 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract individual de munca sofer ukzspan ukzspan Buna ziua, Sunt un angajator si vreau sa angajez un sofer pe un camion. In contractul de munca o sa aiba salariul minim pe economie, dar eu vreau sa ii mai ... (vezi toată discuția)
Neplata diurnei pellyx31 pellyx31 Buna ziua! Din data de 24 martie ac si pina in prezent lucrez sofer de autocamion munca desfasurind-o pe comunitate europeana 2 luni plecat 2 sapt acasa. ... (vezi toată discuția)
Problema legalitatii platilor facute in baza km parcursi de soferi davidc davidc Buna ziua, M-ar putea ajuta cineva intr-o problema care in ultimii ani a dat nastere la diverse controverse in cadrul firmelor de transport si anume plata ... (vezi toată discuția)