avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract individual de munca sofer
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract individual de munca sofer

Buna ziua,
Sunt un angajator si vreau sa angajez un sofer pe un camion. In contractul de munca o sa aiba salariul minim pe economie, dar eu vreau sa ii mai dau in plus 0,30 lei/km parcurs. Avand in vedrere ca km parcursi intr-o luna vor varia, cum ii fac contractul individual de munca astfel incat sa il platesc si in functie de km parcursi .
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:53, 2 Noiembrie 2015
Regulamentul European 561/2006 :
Art.10
(1) Se interzice întreprinderilor de transport să remunereze conducătorii auto salariați sau care sunt puși la dispoziția lor în funcție de distanța parcursă și/sau de cantitatea de mărfuri transportată, chiar și sub formă de prime sau majorări salariale, în cazul în care o asemenea remunerare este de natură să pericliteze siguranța rutieră și/sau să încurajeze încălcarea prezentului regulament.
...

OG 37/2007
art.8
.....
(2) Următoarele fapte reprezintă încălcări foarte grave ale dispoziţiilor Regulamentului (CE) nr. 561/2006, ale Regulamentului (UE) nr. 165/2014 şi, după caz, ale Acordului AETR şi constituie contravenţii, dacă acestea nu au fost săvârşite în astfel de condiţii încât, potrivit legii penale, să constituie infracţiuni:
.......
m) remunerarea conducătorilor auto în funcţie de distanţa parcursă şi/sau de cantitatea de mărfuri transportată, chiar şi sub formă de prime sau majorări salariale, în cazul în care o asemenea remunerare este de natură să pericliteze siguranţa rutieră şi/sau să încurajeze încălcarea prevederilor Regulamentului (CE) nr. 561/2006;
.....

art.9
(1) Contravenţiile prevăzute la art. 8 se sancţionează după cum urmează:
...
c) cu amendă de la 4.000 lei la 6.000 lei, care se aplică operatorului de transport/întreprinderii pentru faptele prevăzute la art. 8 alin. (2) lit. a)-m), p), s), ş), y)-dd) şi hh);
.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu sofer tir B. Ionela B. Ionela Sotul meu este angajat ca sofer de tir la o firma de transport din Polonia, lucrand in Germania si alte cateva tari.Plata o primeste la km iar salariu minim ... (vezi toată discuția)
Neplata diurnei pellyx31 pellyx31 Buna ziua! Din data de 24 martie ac si pina in prezent lucrez sofer de autocamion munca desfasurind-o pe comunitate europeana 2 luni plecat 2 sapt acasa. ... (vezi toată discuția)
Problema legalitatii platilor facute in baza km parcursi de soferi davidc davidc Buna ziua, M-ar putea ajuta cineva intr-o problema care in ultimii ani a dat nastere la diverse controverse in cadrul firmelor de transport si anume plata ... (vezi toată discuția)