avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... un apartament ipotecat poate fi vandut de un alt ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

un apartament ipotecat poate fi vandut de un alt creditor?

buna ziua, am apartamentul ipotecat la banca din 2012 pe 20 ani , in anul 2009 eu impreuna cu sotul meu am cumparat apartamentul parintilor mei prin vanzare-cumparare , acestia urmand a se muta la tara. In 2010 am aflat ca tatal meu lucrand la o asociatie de proprietari , a facut o delapidare de 130000ron , anul trecut in 2013 am fost dati in judecata de catre asociatie pentru a se trece contractul pe vechiul proprietar. asociatia a castigat procesul , acestia urmand sa mearga la un executor pentru a vande apartamentul la licitatie.Intrebarea mea este : poate asociatia sa vanda apartamentul atata timp cat noi il avem ipotecat la banca ? astept raspuns
Cel mai recent răspuns: DlGoe , utilizator 13:39, 22 Iunie 2014
In urma procesului castigat de asociatie, instanta a decis ca proprietarul apartamentului este tatal d-voastra. se va opera in coala cf, etc. Nu apare nicaieri banca, tatal d-voastra nu a avut nicio ,,relatie" cu banca, deci apartamentul se va vinde la licitatie de catre executor. Se va indestula asociatia, executorul. Ce ramane, daca ramane, ii va primi tatal d-voastra. D-voastra nu aveti decat sa-l actionati in instanta pe tatal d-voastra si sa-i cereti sa va despagubeasca, practic v-a vandut ceva ce nu-i apartinea. Bine-nteles ca ratele la banca le veti plati in continuare! Cu banca precis veti avea probleme, trebuie sa reconstituiti gajul, sunt multe chestiuni. Consultati un avocat, desi ati crede ca mai rau nu are cum sa fie. n-ati scapat de necazuri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare restanta intretinere de catre asociatie ovi47 ovi47 Buna ziua, Problema este in felul urmator : proprietarul are apartamentul ipotecat la banca,fata de care nu si-a platit ratele, precum si restante mari la ... (vezi toată discuția)
Executare silita RobertZoicas RobertZoicas Buna ziua. S-a incheiat un contract de credit intre BCR si societatea mea comerciala (asociat unic), la care s-au intocmit si contracte si de fidejusiune atat ... (vezi toată discuția)
Ordinea de plata a sumelor din executare. buna ziua, va rog sa ma ajutati cu o informatie in urmatoarea ... mariana_d mariana_d Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu o informatie in urmatoarea speta: - dosar partaj, obiectul partajului un apartament care este gaj la banca - instanta a ... (vezi toată discuția)