Salut !! Am si eu urmatoarea problema si poate ma puteti ajuta : ambi bunici din partea tatalui meu au decedat acum 45 ani,acestia au avut 6 copii(acum mai sunt doar 2 in viata);nu sa facut succesiune;dupa revolutie sa emis pe numele bunicului un titlu de proprietate pentru suprafata de 10 ha ,toti mostenitori au cazut de acord ca terenul sa fie lucrat de tatal meu si asa sa si intimplat pana acum 10 ani cand ambi mei parinti au decedat;de atunci terenul a fost lucrat de catre 2 persoane,acestia nu au cerut acordul nimanui pentru a lucra terenul si au luat subventie de la APIA ;acum 2 ani unul din unchi mei le a cerut sa nu mai lucreze terenul pentru al da in arenda dar acestia refuza;unchi mei locuiesc in constanta si nu se pot deplasa, terenul e in calarasi eu am locuit in brasov iar anul acesta m am mutat in ialomita;am fost la politia din comuna pentru a face plangere ca nu vor sa elibereze terenul ,si mi sa spus ca nu am nici un drept pentru ca eu nu sunt proprietar si nici unchi mei pentru a lua masuri trebuie sa se faca succesiunea.1.Politistul ma minte ? 2.Sucesiunea trebuie sa se faca in judetul calarasi (aici au murit bunici) sau se poate face si in constanta(nu este de impartit decat terenul)3.Dupa succesiune trebuie sa se faca si intabularea terenului pentru a depune plangere ?4.Se poate face plangere in constanta sau trebuie ca mostenitorul sa mearga in comuna ?
1. Puteti sa faceti plangere in calitate de prezumtiv mostenitor
2. Succesiunea trebuie sa se faca unde a avut ultimul domiciliu persoana decedata
3. Certificatul de mostenitor dovedeste dreptul de proprietate
4. Plangerea trebuie facuta la politia pe a carei raza de competenta s-a savarsit fapta dar este recomandabil sa faceti plangere penala si la parchet.