avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 920 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Inchidere robinet apa - rau platnici
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Inchidere robinet apa - rau platnici

Buna ziua !

In cazul unor restantieri la bloc, vorbind de neplata cheltuielilor de > 12 luni,

actionati in judecata in urma cu ~ 6 luni ( termenele administrative sunt foarte

lungi si au pus numeroase probleme ), este permisa inchidere robinetului de

alimentare cu apa ? Nu risc sa fiu la randul meu dat in judecata pentru

incalcarea dreptului da viata, demnitate etc ?? La cum evolueaza lucrurile,

procesul va mai dura, si sunt si cei mai mari consumatori de apa din imobil .

Este aceasta o masura de constrangere viabila ? Eventual mi-ar fi de mare ajutor un

articol legislativ care sa imi permita sa fac acest lucru . Nu in ultimul rand, cum

pot impiedica redeschiderea robinetului de catre acestia ? Este pe spatiul

comun, si e neingradit, are vreo importanta inchiderea + aplicarea vreunui

sigiliu ? De catre cine ar trebui aplicat ca ruperea acestuia chiar sa aibe vreo

importanta juridica ? Prin inchiderea robinetului, ceilalti proprietari nu sunt afectati,

deci tehnic este posibil .
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Iunie 2014
Robert58, utilizator
Cel mai recent răspuns: Robert58 , utilizator 11:30, 17 Iunie 2014
Cereti in instanta o Orodonanta presedentiala ca sa le opriti apa si sunteti acoperit.
De riscat, personal, nu riscati pentru ca inchiderea si sigilarea robinetului de apa o faceti in calitate de reprezentant al proprietarilor, iar interesul acestora este de a nu plati fiecare din ei consumurile unuia singur.
Ca sa fiti acoperit, luati o decizie in comitetul executiv si o consemnati in caietul de PV al asociatiei pentru aceasta actiune.
HG 1588/2007 cu normele de aplicare a Legii 230/2007:
Art. 17. - (1) Comitetul executiv al asociatiei de proprietari are urmatoarele atributii:
.........
b) emite, daca este cazul, decizii scrise privind regulile pentru ducerea la indeplinire a hotararilor adunarilor generale si pentru respectarea prevederilor legale, a statutului si a acordului de asociere, precum si alte decizii ce privesc activitatea asociatiei de proprietari;
..............
d) reglementeaza folosirea, intretinerea, repararea, inlocuirea si modificarea partilor proprietatii comune, inclusiv cu privire la consumurile aferente proprietatii comune, in conformitate cu actele normative in vigoare;
.........
n) gestioneaza situatiile exceptionale si de criza;

Pe de alta parte el, restantierul, nu va poate da in judecata pentru drepturile constitutionale atata timp cat nu-si respecta niste obligatii scrise in Legea 230/2007:
Art. 46. - Toti proprietarii au obligatia sa plateasca lunar, conform listei de plata a cheltuielilor asociatiei de proprietari, in avans sau pe baza facturilor emise de furnizori, cota de contributie ce le revine la cheltuielile asociatiei de proprietari, inclusiv cele aferente fondurilor din asociatia de proprietari.
Ultima modificare: Duminică, 8 Iunie 2014
elga50, moderator
Si credeti ca instanta va oferi o rezolutie favorabila ? Mi-e teama de abuz de drept . .
:offtopic:
"Si credeti ca Xulescu va mai putea obtine un termen de amanare....?"
Adevarul este ca nu sunt interesat de ce obtine Xulescu, sunt interesat sa nu ma trezesc cu

cererea respinsa si cu cheltuieli de judecata pentru simplul fapt ca am cerut sa mi se aprobe

un lucru, fara sa il fi savarsit cum am citit ca se face in general . . .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchiderea apei altcuiva din apartamentul meu elennna elennna Buna. Situatia e urmatoarea: locuiesc intr-un bloc cu 4 etaje, la etajul 2; vecinii de deasupra mea sunt singurii restantieri din bloc ,invechiti (minum 1 ... (vezi toată discuția)
Vecini rau platnici valitinu valitinu Buna, ce facem cu vecinii ce nu achita datoriile comune? m-ar interesa toate variantele... TOATE...;) (vezi toată discuția)
E normal sa ni se inchida apa? ma6num ma6num este normal ca pentru o persoana (apartament) sa fie taiata apa pe toata scara???? un singur rau platnic??? #-o (vezi toată discuția)