avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1119 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Declarare adaos comercial
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Declarare adaos comercial

Buna ziua!
As dori sa stiu daca mai trebuie depusa la Administratia Financiara declaratia privind adaosul comercial practicat in magazin si daca mai trebuie de asemenea afisat in magazin adaosul comercial practicat.
Parerile sunt impartite, unii zic ca da, altii ca nu. Ma poate lamuri si pe mine cineva, va rog ?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 17:11, 8 Iunie 2014
Adaosul nu trebuie declarat la Administratia financiara, ci la Primarie doar daca este modificat! O reminescenta a sistemului post-revolutionar.
De afisat in magazin da ..."acest magazin practica un adaos intre 1% si 500%" de exemplu, dar aveti grija sa nu depasiti limita maxima, in cazul dat 500%.
Eu am gasit un model de declaratie catre Adm.Financiara (comunicare facuta in baza legii 12/1990 privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite republicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 121/18.02.2014.
Ultima modificare: Duminică, 8 Iunie 2014
DanelS, utilizator
Da se pare ca parsiva lege este inca in vigoare ...
www.avocatnet.ro/content/art...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratie adaos comercial allutza allutza Buna ziua, Va rog frumos sa/mi zica si mie cine stie. Conform legii 12/1990 republicata in 2009 persoanele juridice depun o declaratie privitor la adaosul si ... (vezi toată discuția)
Adaos comercial noc2 noc2 In cazul unei societati care importa si vinde produse , en gros este obligata sa declare adaosul comercial al admin financ ? Se depune vreo declaratie ptr ... (vezi toată discuția)
Adaos comercial florentinadaniela florentinadaniela Buna ziua, Detin un magazin alimentar, si as dori sa stiu daca este obligatoriu ca adaosul comercial sa fie acelasi la toate produsele. Am inteles ca trebuie ... (vezi toată discuția)