avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cercetare disciplinara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cercetare disciplinara

In cazul cercetarii disciplinare,trebuie sa participe obligatoriu un reprezentant al salariatilor,chiar daca in ROI nu este prevazut expres acest lucru?Se consemneaza calitatea celor care fac cercetarea?Multumesc.
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 08:08, 9 Mai 2009
~ Conținut șters la cerere ~
Eu de fiecare data cand intrunesc comisia pentru cerecetarea disciplinara chem si reprezentantul salariatilor chiar daca angajatul nu solicita neaparat acest lucru. Este o masura pe care o iau de fiecare data.
nikol.ilea a scris:

Eu de fiecare data cand intrunesc comisia pentru cerecetarea disciplinara chem si reprezentantul salariatilor chiar daca angajatul nu solicita neaparat acest lucru. Este o masura pe care o iau de fiecare data.


Va rog sa ma lamuriti si pe mine in privinta urmetoarelor aspecte:
societatea are ca reprezentant legal pe administrator care totodata e si asociat unic si are 2 angajati.
Cine face parte din comisia pentru cerecetarea disciplinara si cine e reprezentantul salariatilor? Va multumesc
codul muncii: Art. 224. - (1) La angajatorii la care sunt încadraţi mai mult de 20 de salariaţi şi dacă nici unul nu este membru de sindicat, interesele acestora pot fi promovate şi apărate de reprezentanţii lor, aleşi şi mandataţi special în acest scop.

La societatile sub 20 de salariati nu este obligatoriu sa se incheie contract colectiv la nivel de unitate si nici sa existe reprezentanti ai salariatilor.

Puteti sa mergeti cu un avocat sau chira un coleg care sa va reprezinte.
In general reprezentantul salariatilor este tot un salariat, desemnat de catre acestia in urma unei adunari si a desemnarii acestuiai cu majoritate de voturi. In cazul dumneavoastra , unde colectivul este format din 2 angajati, din care unul este si cercetat disciplinar, oare cine mai ramane ca reprezentant ? Comisia va fi compusa din administrator si celalat angajat.

Alte discuții în legătură

Cercetare disciplinara alinaion82 alinaion82 VA rog, ajutati-ma cu un sfat! Maine voi efectua cercetetarea disciplinara a unui angajat (sapt trecuta i-am trimis adresa aks, pe care a si primit-o) ... (vezi toată discuția)
Avocatul isi poate asista clientul la cercetarea disciplinara prealabila? sim0na sim0na In cadrul procedurii cercetarii disciplinare prealabile a unei abateri disciplinare angajatorul (comisia de cercetare) s-a opus prezentei aparatorului ales de ... (vezi toată discuția)
Proces-verbal cercetare disciplinara smeagull smeagull Salut, Este obligatoriu dpdv legal ca p-v de cercetare disciplinara sa fie semnat de angajatul cercetat? Multumesc. (vezi toată discuția)