avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1828 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cercetare disciplinara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cercetare disciplinara

In cazul cercetarii disciplinare,trebuie sa participe obligatoriu un reprezentant al salariatilor,chiar daca in ROI nu este prevazut expres acest lucru?Se consemneaza calitatea celor care fac cercetarea?Multumesc.
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 08:08, 9 Mai 2009
Evident ca nu exista un temei legal "negru pe alb" care sa statueze: "Unitatea nu poate refuza prezenta unui avocat in cadrul cercetarii disciplinare.". Ceea ce am afirmat este o concluzie personala.
Consider ca ar trebui admisade unitate prezenta unui avocat in cazul descris in acest post, pe baza caracaterului imperativ al prevederilor C. Muncii in privinta raspectarii dreptului la aparare, ascultarii tuturor apararilor si motivatiilor celui cercetat, tocmai pentru a ajunge la o decizie legala (cu cat mai putin motive de contestatie in instanta).
In cazul de fata, cum nu este vina niciuneia dintre parti ca nu exista un aparator "de serviciu" in unitate, eu, sa fiu cel cercetat si concediat, as folosi in primul rand acest motiv de contestatie, folosind si prevederile legii avocaturii.

De asemenea, in general cred si ca este mai bine pentru unitatea care sanctioneaza ca toate apararile celui cercetat sa fie cunoscute (si inlaturate) inca inainte de emiterea deciziei, tocmai pentru a nu aparea "surprize" in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cercetare disciplinara alinaion82 alinaion82 VA rog, ajutati-ma cu un sfat! Maine voi efectua cercetetarea disciplinara a unui angajat (sapt trecuta i-am trimis adresa aks, pe care a si primit-o) ... (vezi toată discuția)
Avocatul isi poate asista clientul la cercetarea disciplinara prealabila? sim0na sim0na In cadrul procedurii cercetarii disciplinare prealabile a unei abateri disciplinare angajatorul (comisia de cercetare) s-a opus prezentei aparatorului ales de ... (vezi toată discuția)
Proces-verbal cercetare disciplinara smeagull smeagull Salut, Este obligatoriu dpdv legal ca p-v de cercetare disciplinara sa fie semnat de angajatul cercetat? Multumesc. (vezi toată discuția)