uranopos a scris:
Art. 267. [cercetarea disciplinară]
(4) În cursul cercetării disciplinare prealabile salariatul are dreptul să formuleze şi să susţină toate apărările în favoarea sa şi să ofere persoanei împuternicite să realizeze cercetarea toate probele şi motivaţiile pe care le consideră necesare, precum şi dreptul să fie asistat, la cererea sa, de către un reprezentant al sindicatului al cărui membru este.
Sau, bineinteles, un reprezentant al salariatilor.
Fiind un drept de care poate dispune salariatul cercetat disciplinar, conform codului muncii, ramane asadar o facultate a acestuia.
@ Uranopos
in lumina CCM Unic National, art. 75, (2) Pentru cercetarea abaterii disciplinare si propunerea sanctiunii, angajatorul constituieo comisie. Din comisie va face parte fara drept de vot, in calitate de observator, si un reprezentant al organizatiei sindicale al carui membru este salariatul cercetat.
eu numesc in comisie de fiecare data un reprez al sindicatului / salariatilor (evident, cand existe un astfel de reprez. sau sindicat)
In speta de fata, consider ca nu se poate pune problema de reprez. al salariatilor care sa participe la cercetare, si absenta acestuia nu poate fi un motiv de nelegalitate a deciziei ce se va lua.
Cum s-a spus mai sus, cel cercetat se poate prezenta cu avocat, fara ca societatea sa se poata opune prezentei acestuia (cu atat mai mult cu cat nu exista alt potential aparator).
Reprezentantul firmei nu numai ca nu este totuna cu reprez. slariatului, dar consider ca reprez. firmei nu poate fi si reprez. al salariatilor aceleiasi firme, in acelasi timp.