avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Retinere adeverinta de somaj si salarii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Retinere adeverinta de somaj si salarii

Buna ziua!

Angajatorul imi retine adeverinta de somaj (anexa 14) fara nici un motiv, sau pentru a trage de timp, neicadrandu-ma in termenul de 30 de zile pentru a depune dosarul la somaj. Ce pot face?
Tot acest angajator imi retine salariile pe luna martie si aprilie invocand lipsa de bani in firma. Intrebarea mea este: la cine sa ma adresez pentru rezolvarea situatiei?
Concedierea s-a facut prin art.65/1 cauzata de desfiintarea postului. Are angajatorul obligatia de a plati un salar compensatoriu? Daca da, conform caror articole?

Multumesc pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Nicoleta Ilea , Consultant resurse umane 17:14, 8 Mai 2009
Este ok cererea astfel formulata si dupa cum a spus si "pakos", fie o trimiteti cu confirmare de primire, fie mergeti personal la sediu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum sa formulez o cerere ? ciprian22 ciprian22 va rog sa ma ajutati sa formulez o cerere catre societate care m-a concediat din motive de criza mondiala conform art 66 fara a-mi acorda un salariu ... (vezi toată discuția)
Salariu compensatoriu in caz de concediere? georgeta58 georgeta58 Daca firma nu are CCM pe unitate si a dispus incetarea CIM din motive ce nu tin de persoana angajatului - concediere, in acest caz conform CCM la nivel ... (vezi toată discuția)
Salarii compensatorii crysstyna crysstyna Buna ziua! In urma restructurarilor la o societate comerciala s-a acordat salar compensator echivalent cu suma salariilor pe un an. Aceste salarii sunt ... (vezi toată discuția)