avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Ce urmeaza sa fac?- divergente cu banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Ce urmeaza sa fac?- divergente cu banca

Am facut o reclamatie la ..p......... in legatura cu un credit ipotecar la o banca......si am primit raspuns cu masurile ce au fost luat impotriva bancii....si anume -recalcularea dobanzii datorate de la semnarea contractului si restituirea sumelor achitate suplimentar,in termen de 30 de zile.Mentionez ca au trecut 2 saptamani de cand am primit eu raspunsul si banca nu a intreprins nimic si urmeaza ca scadenta la rata...si va trebui sa merg sa o achit tot asa?......sau care este urmatorul pas ce trebuie sa il fac?Va multumesc si astept raspunsul d-voastra.#-o
Cel mai recent răspuns: danaadi , utilizator 21:49, 10 Iunie 2014
Contactati banca si aratati-i raspunsul primit; solicitati acesteia sa va trimita noul contract pentru a fi semnat.

Nu asteptati sa va contacteze banca... nu o va face niciodata pentru asa ceva!
Astazi am primit un mesaj de la banca ...precum a scazut liborul cu 0,02% si incepand cu luna iulie dobanda scade de la la 7.79 la 7,59% si ne roaga sa mergem sa semnam contractul si sa ne dea un nou scadentar.....mentionez faptul ca nu am mai primit mesaje pana acum ci ne trimitea banca o informare in scris.......asta cred ca e o alta smecherie de a lor......eu nu am ajuns inca la banca cu acea hartie ce am primito in urma reclamatiei ce am facut-o la p..fiindca locuiesc la distanta de 60 de km de oras (banca) si o sa merg doar joi.....intrebarea mea este acuma daca merg la banca si le prezint hartia cu constatarile ce le-au facut in urma reclamatiei mele la p....as vrea sa stiu sa semnez contractul cu asa cifre mari (eu am sperat si asa mi sa spus ca dobanda va scadea la jumatate mai exact undeva la 3,5% fiidca in momentul contactarii creditului liborul nu era asa de mare) sau sa nu il semnez si sa incercam in instanta sau cum sa procedez ca,... cu o dobanda asa mare nu mai pot sa platesc...dar totusi banca nu ar trebui sa se conformeze in urma controlului sau numai printr-o sentinta?
Ultima modificare: Marți, 10 Iunie 2014
danaadi, utilizator
Exista o posibilitate destul de mare ca banca sa fi contestat in instanta masura dispusa de ANPC. In acest caz, plangerea suspenda aplicarea masurilor dispuse prin procesul-verbal. Ar trebui sa verificati cum stau lucrurile.
dar ar putea sa si depuna plangerea in instanta banca.....mentionez ca reclamatia eu am facut-o in data de 13 mai 2014.....iar raspunsul mia venit in 03 iunie 2014....si acum ma cheama prin mesajul ce ni la transmis sa semnez noul contract cu f f putin scazuta dobanda....ce sa fac sa semnez sau nu??????.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Banca nu actualizeaza dobanda asa cum e prevazut in contract decat in sens crescator jupijohn jupijohn Buna ziua! Am contractat cu sotia un credit ipotecar in aprilie 2007. La momentul semnarii contractului dobanda la CHF prevazuta in contract era de 5,5%, iar ... (vezi toată discuția)
Semnare grafic de rambursare credit ipotecar ContSters185853 ContSters185853 Prin semnarea prezentului document, Imprumutatul declara ca a luat la cunostinta ca: 1. Valoarea ratei lunare poate fi afectata de anumiti factori externi (de ... (vezi toată discuția)
Modificare dobanda credit ipotecar ! ovidiu_89 ovidiu_89 Buna ziua ! Am in acest moment un credit ipotecar cu dobanda variabila (incepand cu anul 2007 ) . Anul trecut datorita \"crizei\" mi s-a cerut sa merg la banca ... (vezi toată discuția)