avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu copil minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu copil minor

Buna ziua, numele meu este A si am aflat de curand ca sotia vrea sa divorteze de mine, invocand faptul ca nu i-am aratat afectiune si sprijin moral atunci cand a avut nevoie.Intre noi este o relatie de 6 ani, suntem casatoriti si avem o fetita de 4 ani .
Motivul invocat este ca s-a saturat sa nu fie apreciata la adevarata valoare si certurile care au avut loc intre noi , majoritatea pe fondul unei lipsei de comunicare dintre noi amandoi, ea recunoscand acest aspect , numai ca nu mai vrea sa cotinuam asa.Lucreaza la un restaurant unde are sal de 8 milioane, program de la 9 la 2 sau 3 dimineata ,2 zile cu 2 libere, mai nou mi a spus ca a fost sa se plimbe cu un baiat prin parc de la ora 1 la 3 dimineata, care o face zice ea sa zambeasca dar nu am probe in acest sens numai o fotografie cu2 bonuri de taxi unul incheiat la ora 1 iar celalalt la ora 3 cand a sosit acasa .Eu nu sunt de acord cu divortul pentru ca nu vreau ca, copilul nostru sa fie traumatizat de lupta pe care o sa o ducem pentru a sta cat mai mult timp cu copilul si mai ales pentru ca este invatat cu amandoi si este foarte afectuos .
Intrebarile ele sunt umatoarele:
Pot obtine domiciliul copilului si custodia comuna ? daca eu detin apartamentul in care am stat toti trei in ultimi 6 ani (apartamentul il detin in urma unei succesiuni, iar la el mai are drept si sora mea din partea mamei dupa ce tatal meu a murit si mama a avut o relatie extraconjugala, sora nu detine numele meu de familie sau al mamei ).Mentionez ca eu am depus actele ca sa inscriu copilul la cresa in zona unde stam si ca am un salariu dublu decat are sotia mea !!Ea nu detine nici-o locuinta momentan, doar parintii ei detin o garsoniera care este despartia de un hol prin care trec alti locatari si care se afla intr-o zona mai rau famata ca sa zic asa .
Interesul meu este sa cresc copilul intr un mediu foarte bun si sa ai acord tot spijinul impreuna cu sotia mea , sotia spune ca vrea sa plece si sa stea linistita cu fetita si sa isi refaca viata ( mentionez ca nu au fost acte de violente in fata copilului , decat discutii pe teme diverse ).Ce pot face sa castig la divort domiciliu copilului in apartamentul in care am stat si stam si acum ?
Va multumesc anticipat !!!!
Ultima modificare: Luni, 9 Iunie 2014
ciorba, utilizator
Cel mai recent răspuns: ta_ta , utilizator 15:19, 25 August 2014
Buna ziua. In urma divortului, automat primiti exercitarea autoritatii parintesti in comun, atat dvs, cat si sotia dvs. Pentru stabilirea domiciliului fetitei si a celorlalte detalii (programul de relatii personale, cheltuielile pentru cresterea, ingrijirea si educatia ei) puteti incerca medierea. Medierea este o solutie buna pentru a vedea cum va veti organiza viata ca parinti in asa fel incat fetita voastra sa nu simta lipsa niciunuia dintre voi. La urma urmei ea nu are nicio vina si are dreptul de a fi crescuta de ambii parinti, chiar daca ei sunt divortati.
mai intai trebuie sa lamurim cateva aspecte:
1)custodia va fi mai mult ca sigur comuna deoarece nu exista (din ce spuneti Dvs) motive la nici una dintre parti pentru pierederea custodiei.
2)domiciliul minorului va fi stabilit la unul dintre voi iar daca nu va intelegeti il va stabili instanta. Este de preferat sa ramana in locuinta pe care minorul o percepe ca fiind "acasa" asa ca din acest punct de vedere veti avea un usor avantaj fata de sotie.Nu este insa obligatoriu, deoarece pt copii mama este indispensabila , cu atat mai mult ca este fata. Va sfatuiesc pe ambii sa lasati orgoliul personal si ceea ce aveti de impartit cu mama si sa hotarati asupra acestui aspect strict in interesul copilului.
3) nu este foarte clar cine (si daca )mai are dreptul la apartamentul Dvs dar momentan acest aspect nu conteaza foarte mult deoarece oricum aveti o cota din acel imobil.
4) salariul sotiei are relevanta doar pentru a arata ca poate sa intretina copilul. se stie ca in astfel de meserii se mai castiga inca un salariu din tips. Mai greu este cu programul dansei decat cu salariul.Pe de alta parta la cresterea si educarea minorului veti contribui impreuna cu aceleasi obligatii, chiar daca pensia alimentara este limitata la o suma. Este obligatia legala si morala a amandurora sa contribuiti la educarea lui.
5) Este de apreciat ca incercati sa va pastrati familia dar este mai important sa puneti pe primul plan binele copilului. Unui copil ii sunt necesari nu numai parintii ci si o relatie armonioasa de familie.
Daca nu reusiti sa regasiti o cale de comunicare cu sotia si totusi ajungeti la un divort ar fi foarte bine sa o faceti de comun acord asa incat cea mica sa beneficieze de un climat prietenos intre parinti astfel incat efectele divortului asupra ei sa fie cat mai restranse. Mult noroc!
Multumesc foarte mult pentru raspuns !!!Sincer eu incerc in contiuare sa nu se ajunga la divort .
Noi pana acum 3 saptamani eram o familie linistita care nu a iesit cu nimic in evidenta negativ, certuri de fata cu fetita sau asa mai departe, numai ca sotia se incapataneaza si imi spune ca baga divort, nu vrea sa renunte la copil si vrea sa stea cu ea , dar sa nu mai stea aici in casa cu mine .
sunt dese aceste cazuri. poate ca sotia s-a simtit neglijata. poate ca e bine s-o lasati o perioda si apoi sa incercati s-o recuceriti cate putin. mediul in care lucreaza este plin de iluzii frumoase aducatoare de astfel de decizii. Sper sa va fi fost de folos, cu riscul ca am folosit acest forum un pic off topic.
Of ..multumesc mult incerc zii de zi sa ai arat ca nu a fost comunicare intre noi si de asta s-a ajuns aici , dar azi i am dat cateva sms uri de incurajare referitor la munca si program , iar peste 2 min primesc sms de pe un nr de cosmote citez " lasa ma in durerea mea in pace nu ma mai stresa ' cam astea sunt cuvintele ei de ceva timp incoace , deci eu cred ca are o cartela de cosmote ca sa nu vad eu cu cine vb , pt ca si a dat seama ca ma uit in desfasurator si zi de zi pe ce trece ma ingrijorez mai mult .Am trimis sms inapoi pe nr acela si a zis ca este greseala dar eu sunt sigur ca nu este greseala, pt ca ea are dual sim si mai nou isi tine tel pe silent si si a bagat si parola la telefon :(:( nu stiu ce sa fac ca m-a luat de cap.Daca adn probe in caz ca este asa la dvort ca a fost infidela si de asta vrea sa divorteze pot avea domiciliul copilului la mine ?

Alte discuții în legătură

Custodia copilului Mihaela457 Mihaela457 Buna ziua, Eu sunt in divort cu sotul meu. Avem o fetita in varsta de 16 ani, care vrea sa ramana cu tatal ei, dar el nu a depus niciun act pentru custodia ... (vezi toată discuția)
Sotia m-a parasit teetw116 teetw116 Sotia a plecat la munca in Germania,de 2 de zile!Acolo a cunoscut mai multi barbati,dar momentan traieste cu un barbat mai in varsta cu 22 deani!Acum ,dupa 2 ... (vezi toată discuția)
Separare cuplu - ce este de facut ? escape2009 escape2009 Problemele noastre stau in felul urmator : Sotia consuma alcool , la inceput a fost putin si mai usor , de circa 9 ani s-a intetit si a crescut cantitatea de ... (vezi toată discuția)