avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu copil minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu copil minor

Buna ziua, numele meu este A si am aflat de curand ca sotia vrea sa divorteze de mine, invocand faptul ca nu i-am aratat afectiune si sprijin moral atunci cand a avut nevoie.Intre noi este o relatie de 6 ani, suntem casatoriti si avem o fetita de 4 ani .
Motivul invocat este ca s-a saturat sa nu fie apreciata la adevarata valoare si certurile care au avut loc intre noi , majoritatea pe fondul unei lipsei de comunicare dintre noi amandoi, ea recunoscand acest aspect , numai ca nu mai vrea sa cotinuam asa.Lucreaza la un restaurant unde are sal de 8 milioane, program de la 9 la 2 sau 3 dimineata ,2 zile cu 2 libere, mai nou mi a spus ca a fost sa se plimbe cu un baiat prin parc de la ora 1 la 3 dimineata, care o face zice ea sa zambeasca dar nu am probe in acest sens numai o fotografie cu2 bonuri de taxi unul incheiat la ora 1 iar celalalt la ora 3 cand a sosit acasa .Eu nu sunt de acord cu divortul pentru ca nu vreau ca, copilul nostru sa fie traumatizat de lupta pe care o sa o ducem pentru a sta cat mai mult timp cu copilul si mai ales pentru ca este invatat cu amandoi si este foarte afectuos .
Intrebarile ele sunt umatoarele:
Pot obtine domiciliul copilului si custodia comuna ? daca eu detin apartamentul in care am stat toti trei in ultimi 6 ani (apartamentul il detin in urma unei succesiuni, iar la el mai are drept si sora mea din partea mamei dupa ce tatal meu a murit si mama a avut o relatie extraconjugala, sora nu detine numele meu de familie sau al mamei ).Mentionez ca eu am depus actele ca sa inscriu copilul la cresa in zona unde stam si ca am un salariu dublu decat are sotia mea !!Ea nu detine nici-o locuinta momentan, doar parintii ei detin o garsoniera care este despartia de un hol prin care trec alti locatari si care se afla intr-o zona mai rau famata ca sa zic asa .
Interesul meu este sa cresc copilul intr un mediu foarte bun si sa ai acord tot spijinul impreuna cu sotia mea , sotia spune ca vrea sa plece si sa stea linistita cu fetita si sa isi refaca viata ( mentionez ca nu au fost acte de violente in fata copilului , decat discutii pe teme diverse ).Ce pot face sa castig la divort domiciliu copilului in apartamentul in care am stat si stam si acum ?
Va multumesc anticipat !!!!
Ultima modificare: Luni, 9 Iunie 2014
ciorba, utilizator
Cel mai recent răspuns: ta_ta , utilizator 15:19, 25 August 2014
Va multumesc mult de sfat si sicer il pun in practica incepand de azi !!!... Ma gandeam ca daca stau si o privesc noaptea, daca ai vorbesc in timp ce doarme, daca o ating cand tresare sau se trezeste dimineata cu mine uitandu-ma la ea o sa isi dea seama cat o iubesc ...si mule altele, am facut totul din dragoste fiindca simteam asta.Ea se mai consiliaza prin parc cu un coleg sau o colega de la 1 la 3 sau 4 dimineata, colegi care nu au o familie, nu sunt casatoriti, nu au facut o nunta, un botez, nici macar nu sun intr-o relatie o parte din ei(lucreaza la un restaurant in herastrau) si nu s-au casatorit din dragoste,ei nu au nimic de pierdut, ei o sustin doar din punctul lor de vedere .
Acum vazand sfaturile dumneavoastra, sunt convins ca aveti foarte mare dreptate si asa o sa fac de azi inainte.(mai greu cu sufletul, sper sa mai am aceleasi sentimente cand o sa se loveasca cu capul de prag ... pt ca toate duc catre aceea directie:( )
Buna! Am o intrebare ! Se pare ca doriti ca domiciliul fetitei sa fie la d- voastra! Doriti ca si mama sa stea tot la d-voastra sau ea sa stea in garsoniera si sa aiba drept de vizita ? Eu nu cred ca ea doreste sa mai stea in aceeasi casa cu d-voastra ! Ea doreste sa scape de corvoada casatoriei si de d-voastra . Pur si simplu s-a saturat probabil sa faca multe lucruri in casa singura fara sa aiba cu cine sa se sfatuiasca ! Cu cat incercati sa o aduceti inapoi cu atat ea se simte controlata, verificata , tinuta cu forta! Ea doreste sa scape! Daca divortati si ea ramane in apartament cu d-voastra , credeti ca va fi mai bine pentru fetita? Eu nu cred ! Va lipsi noptile , va veni cu strainii in casa , va vorbi urat si probabil si in fata fetitei ! Are salar mai mic decat d-voastra dar poate sa spuna ca are si ciubuc si cu pensia de intretinere de la d-voastra va avea venitul mai mare ! Si fostul meu sot a divortat de mine si cand a plecat a spus ca s-a saturat de casatorie, de sacrificii, de greutati , de respomsabilitati , ca vrea sa fie liber sa se distreze! Daca o sa divortati si copilul va avea domiciliul la ea , incercati sa aveti un program de vizitare cat mai bun pentru d-voastra si fetita! Eu cand am divortat , fostul sot era director iar eu nu aveam salar si nici sanse de angajare si aveam un apartament la care ratele erau de 3 ori venitul minim pe economie. Dormeam pe jos pe o plapuma cu fetita si totusi instanta mi-a dat mie copilul si autoritatea tutelara nici macar nu a verificat nimic ! Va doresc numai bine !
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Iunie 2014
kyrakyra_65, utilizator
multumesc ... acum am aflat ca vrea sa ia copilul si sa il duca la garsoniera bunicilor ...este posibil asa ceva inainte de divort ?

Am trecut si printr-un divort recent bagat de fosta sotie dupa ce am descoperit ca are o relatie (cu un barbat care spune ca divortat ca nevasta-sa il insela ). Am incercat sa evit divortul dar nu s-a putut. Initial am vrut sa merg pe culpa ei dar am semnat de comun acord sa nu prelungesc calvarul . A durat mai mult pana am obtinut domiciliul fetitei la mine, custodia fiind comuna. Fosta iesea si ea la "plimbare" atat ziua cat si noaptea . Faptul ca sunt proprietarul imobilului si am venituri mai mari si o slujba stabila au fost un avantaj. . Cred ca decisiv a fost audierea de catre judecator a fetitei mele (avea 10 ani) . Conteaza foarte mult si avocatul , mie mi-a spus din start ca am numai 60% sanse sa castig fetita.
Va doresc nervi de otel. Timp de un an cat a durat divortul a incercat din rasputeri sa ma provoace sa fiu violent , fara sa reuseasca. E greu sa fii tata si mama dar se poate.
Ultima modificare: Luni, 25 August 2014
ta_ta, utilizator
ciorba a scris:

Va multumesc mult de sfat si sicer il pun in practica incepand de azi !!!... Ma gandeam ca daca stau si o privesc noaptea, daca ai vorbesc in timp ce doarme, daca o ating cand tresare sau se trezeste dimineata cu mine uitandu-ma la ea o sa isi dea seama cat o iubesc ...si mule altele, am facut totul din dragoste fiindca simteam asta.Ea se mai consiliaza prin parc cu un coleg sau o colega de la 1 la 3 sau 4 dimineata, colegi care nu au o familie, nu sunt casatoriti, nu au facut o nunta, un botez, nici macar nu sun intr-o relatie o parte din ei(lucreaza la un restaurant in herastrau) si nu s-au casatorit din dragoste,ei nu au nimic de pierdut, ei o sustin doar din punctul lor de vedere .
Acum vazand sfaturile dumneavoastra, sunt convins ca aveti foarte mare dreptate si asa o sa fac de azi inainte.(mai greu cu sufletul, sper sa mai am aceleasi sentimente cand o sa se loveasca cu capul de prag ... pt ca toate duc catre aceea directie:( )

Am trecut prin exact asta (am scris mai sus), e foarte dureros ( am slabit 30 kg in 3luni ) , in momentul cand vedeti ca nu se mai poate mergeti inainte . Cu cat scapati mai repede de ea din casa cu atat mai bine pentru linistea dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodia copilului Mihaela457 Mihaela457 Buna ziua, Eu sunt in divort cu sotul meu. Avem o fetita in varsta de 16 ani, care vrea sa ramana cu tatal ei, dar el nu a depus niciun act pentru custodia ... (vezi toată discuția)
Sotia m-a parasit teetw116 teetw116 Sotia a plecat la munca in Germania,de 2 de zile!Acolo a cunoscut mai multi barbati,dar momentan traieste cu un barbat mai in varsta cu 22 deani!Acum ,dupa 2 ... (vezi toată discuția)
Separare cuplu - ce este de facut ? escape2009 escape2009 Problemele noastre stau in felul urmator : Sotia consuma alcool , la inceput a fost putin si mai usor , de circa 9 ani s-a intetit si a crescut cantitatea de ... (vezi toată discuția)