avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Infiltrare apa
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Infiltrare apa

Buna ziua,

Ma confrunt cu urmatoarea situatie.
Stau la etajul 3 si deasupra mea sta cu chirie o familie, familie care nu au incheiat vreun contract cu proprietariul, despre asigurarea locuintei nici vorba nu au incheiat asa ceva.
Problema mea este ca de cate ori ploua de la vecinul de deasupra se prelinge apa, apa care imi vine toata mie. Azi un pic, maine un pic si uite asa a inceput sa-mi pice tencuiala. Am fost sa discut cu ei, am zis ca poate reusesc sa rezolv pe cale amiabila, dar de unde dupa ce ca ei sunt vinovati m-au m-ai si luat cu un limbaj neadecvat .... si ca, a zis proprietarul ( care este plecat in Anglia) ca daca nu-mi convine sa ma mut eu din bloc sau sa-i pun eu geamuri ca el nu are si ce tot una, doua il deranjez tot timpul.Mi s-a parut de-a dreptul pur si simplu ceva de genul dupa ce ca esti de vina mai si semnalizezi. Eu m-am hotarat sa sun la firma de asigurari si sa preia ei cazul. Deja am asteptat prea mult si de nesimtirea care dau ei dovada m-am saturat va spun sincer. Va rog sa ma ajutati in acest fel, ce si cum ma consiliati sa fac???? Nu stiu o solutie trebuie sa existe.
Mentionez ca noi nu avem asociatie de locatari.

Astept cu nerabdare raspunsul Dvs.

O zi buna!
Aveti la indemana mai multe solutii, dar mai intai trebuie clarificat de unde vine apa de ploaie dupa cum spuneti, se prelinge de la ei la dvs. dar asta nu inseamna automat ca ei sunt vinovati (ca sunt nesimtiti este alta treaba), dar in instanta trebuie sa demonstrati vinovatia lor si dupa cum spuneti ar fi o problema de cladire, de spatii comune, de exteriorul blocului si nu de la instalatia de apa a vecinului de deasupra. Bag seama ca blocul este vechi. Asa-i?
Faptul ca nu aveti asociatie este intradevar o problema.
Totusi dupa ce veti stabili exact de ce si de unde curge apa de ploaie, de la ei la dvs., veti sti si impotriva cui sa va indreptati pentru repararea pagubei. Nu este exclus sa se ajunga la o solutie de a repara dvs. ce este de reparat si apoi sa va indreptati impotriva vecinilor, inclusiv a celui de deasupra si sa obtineti un drept de creanta pentru cheltuiala facuta de dvs. in contul lor. Dar mai itai trebuie sa aveti o expertiza tehnica a situatiei.
E greu traiul la comun stiu, pana la urma sfatul de la englez s-ar putea sa fie valabil.
Cand ploua apa se prelinge pe la ferestrele lor care sunt foarte vechi din lemn. Le uda peretii dupa care ajunge si la mine si se face intr-un mare fel. Problema e ca nici nu vor sa repare.....gura ii I-a pe dinainte.....cum ar fi sa repar si la vecinul, nu e destul ca tot repar la mine??? Da, sa vad si cu firma de asigurari ce se poate face....nu se poate asa ceva, consider cand iti iei un imobil trebuie sa ai grija de el, acoperisul este facut anul acesta, din alta parte nu ar avea de unde....off Doamne, mare ti-e gradina ta....

Multumesc!
Dupa cum v-am spus, fiind apa de la ploaie, fiind vorba de exterior, fiind probabil o cladire veche, apare problema suprafetei comune a fatadei cladirii (normal si moral ar fi sa isi repare fiecare in dreptul lui, dar fiindca sunt chiriasi, "astia nu au mama, nu au tata", au doar datorii), eu in locul dvs. as repara si la ei si as scapa de belea sau m-as muta de acolo, caci problemele pe viitor se vor agrava sau ..ultima solutie, actiune in instanta (cu cele prealabile necesare) cu obligarea paratului de a face.
Pentru situatia mentionata de dv responsabil este proprietarul apartamentului
Conform norme in vigoare fiecare proprietar are obligatia sa intretina buna functionare a proprietatii sale pe cheltuiala proprie
Notificati oficial proprietarul cu obligatia asigurarii bunei functionari a proprietatii,sub sanctiunea suportarii cheltuielilor necesare solutionarii in instanta
ynocentta a scris:

Pentru situatia mentionata de dv responsabil este proprietarul apartamentului
Conform norme in vigoare fiecare proprietar are obligatia sa intretina buna functionare a proprietatii sale pe cheltuiala proprie

Problema este de la fatada cladirii (care este spatiu comun) si nu din interior (care este in proprietate) ...deci nu este chiar asa simplu :)

Alte discuții în legătură

Probleme burlan crisss2011 crisss2011 Buna ziua Am cumparat acum o luna un apartament la etajul 4. Acesta are sarpanta deasupra facuta acum multi ani , nu stiu daca este facuta cu autorizatie nici ... (vezi toată discuția)
Balconul vecinului,foarte deteriorat sonia28 sonia28 Buna seara, Trec prin urmatoarea situatie neplacuta.Am inchis balconul cu termopan,insa din pacate,cand ploua putin mai tare,efectiv ne ploua in ... (vezi toată discuția)
Probleme cu vecinul ancamaia ancamaia Buna ziua, Citesc de mai multa vreme mesajele de pe acest forum si am primit la randul meu raspunsuri competente de fiecare data cand am avut nevoie. Acum am ... (vezi toată discuția)