avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 784 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Infiltrare apa
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Infiltrare apa

Buna ziua,

Ma confrunt cu urmatoarea situatie.
Stau la etajul 3 si deasupra mea sta cu chirie o familie, familie care nu au incheiat vreun contract cu proprietariul, despre asigurarea locuintei nici vorba nu au incheiat asa ceva.
Problema mea este ca de cate ori ploua de la vecinul de deasupra se prelinge apa, apa care imi vine toata mie. Azi un pic, maine un pic si uite asa a inceput sa-mi pice tencuiala. Am fost sa discut cu ei, am zis ca poate reusesc sa rezolv pe cale amiabila, dar de unde dupa ce ca ei sunt vinovati m-au m-ai si luat cu un limbaj neadecvat .... si ca, a zis proprietarul ( care este plecat in Anglia) ca daca nu-mi convine sa ma mut eu din bloc sau sa-i pun eu geamuri ca el nu are si ce tot una, doua il deranjez tot timpul.Mi s-a parut de-a dreptul pur si simplu ceva de genul dupa ce ca esti de vina mai si semnalizezi. Eu m-am hotarat sa sun la firma de asigurari si sa preia ei cazul. Deja am asteptat prea mult si de nesimtirea care dau ei dovada m-am saturat va spun sincer. Va rog sa ma ajutati in acest fel, ce si cum ma consiliati sa fac???? Nu stiu o solutie trebuie sa existe.
Mentionez ca noi nu avem asociatie de locatari.

Astept cu nerabdare raspunsul Dvs.

O zi buna!
Nu conteaza decisiv ca nu exista acolo Asociatie de proprietari, caci regula in materia dreptului comun este aplicabila fie ca exista, fie ca nu exista asociatie, iar daca nu exista Asociatie, spatiile comune au acelasi statut juridic, pentru ca daca cititi cu atentie primul meu raspuns am si specificat ca
Nu este exclus sa se ajunga la o solutie de a repara dvs. ce este de reparat si apoi sa va indreptati impotriva vecinilor, inclusiv a celui de deasupra si sa obtineti un drept de creanta pentru cheltuiala facuta de dvs. in contul lor.
, care inseamna tocmai aplicarea dreptului comun in aceasta speta ... :)
nu sunt de acord sa repar eu la altu, asa cum eu am stiut sa-mi fac, cand am fost sesizata de cel de jos, asa poate sa faca si el, eu nu-i cer sa-si faca la exterior, sa-si faca in interior, mie una de la el vine apa si chiar din interior, daca el nu-si repara, nu-si strange apa ptr ca zace nesimtirea, asta nu inseamna ca acelasi lucru trebuie sa suport si eu; consider ca fiecare proprietar trebuie sa-si intretina locuinta, e usor de spus sa ma mut de aici, nu mai eu stiu cat am indurat ca sa pot avea un acoperis deasupra capului si plus de asta de ceea ce va mentionez eu, daca I-ar duce un pic mintea s-ar putea face fara probleme, dar avand in vedere ca nu vor si modul de exprimare lasa de datorit,( unde nu-I cap vai de picioare), daca nu se poate cu vorba buna atunci vom face in alt mod. Nu cred ca chiriasul trebuie sa se i-a in gura cu mine, sa ma i-a la misto ca ce poti sa-i faci prietenului meu ( fiind proprietarul), nu ai ce-i face, ca ce in caz de ceva el are ferestre........
Mai oameni buni nu e chiar asa, o solutie trebuie sa existe, chiar asa in Romania asta nu se poate rezolva nimic, ne ducem de rapa ptr unii ca astia care nu au ce-i 7 ani de acasa, nu se poate......mi-e asa o greata de atat nesimtire......
Pai v-am spus solutia ...expertiza si in instanta cu ea vizand obligatia paratului de a face.

Dar mai intai trebuie sa aveti o expertiza tehnica a situatiei.
..ultima solutie, actiune in instanta (cu cele prealabile necesare) cu obligarea paratului de a face.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme burlan crisss2011 crisss2011 Buna ziua Am cumparat acum o luna un apartament la etajul 4. Acesta are sarpanta deasupra facuta acum multi ani , nu stiu daca este facuta cu autorizatie nici ... (vezi toată discuția)
Balconul vecinului,foarte deteriorat sonia28 sonia28 Buna seara, Trec prin urmatoarea situatie neplacuta.Am inchis balconul cu termopan,insa din pacate,cand ploua putin mai tare,efectiv ne ploua in ... (vezi toată discuția)
Probleme cu vecinul ancamaia ancamaia Buna ziua, Citesc de mai multa vreme mesajele de pe acest forum si am primit la randul meu raspunsuri competente de fiecare data cand am avut nevoie. Acum am ... (vezi toată discuția)