avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Angajatorul nu vrea sa-mi plateasca concediul de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Angajatorul nu vrea sa-mi plateasca concediul de maternitate

Am o problema si va rog sa ma lamuriti daca se poate.
Am lucrat la o firma mai multi ani pana la 01.02.2014 cand am intrat in concediu prenatal.
In aprilie dupa ce am nascut am cerut banii pe concediu de la patron si mi s-a spus ca nu ii poate da pana nu primeste banii de la stat, pentru ca a facut o oarecare cerere (asta fiind si nelamurirea mea) prin care este absolvit de plata concediului pana la primirea banilor de la stat. Se poate sa fi facut asemenea cerere?
As vrea sa ii fac o reclamatie deoarece au trecut deja 4 luni si eu inca nu am luat nici un ban.Am intrebat la Casa de asigurari de sanatate si mi s-a spus ca el este obligat prin lege sa plateasca concediul.
Va rog sa ma lamuriti si sa ma ajutati cu niste indrumari spre rezolvarea problemei. Multumesc.
Am facut o sesizare la CJAS si acum astept un raspuns.Mai am o intrebare la d voastra:
sefu este obligat sa mi dea toti banii odata sau in fiecare luna ,tinand cont ca au trecut cinci luni de cand am intrat in concediu.Vreau sa am "temele facute" ca sa nu incerce sa ma pacaleasca din nou.Multumesc.
1. Trebuia ca angajatorl sa va sa plateasc indemnizatia pentru concediul de maternitate in fiecare luna, la data platii salariilor pentru toti salariatii, in baza certificatelor medicale depuse de dvs.

2. Daca nu a facut-o lunar, la timpul cuvenit, acum trebuie sa vi le plateasca pe toate cele restante, adica sa vina la zi cu platile.
In cazul controlului CJAS la firma amenda se aplica pe loc sau este obligat sa se prezinte in decursul catorva zile cu statele de plata semnate ? Multumesc.
1. - Asta nu mai este problema dvs., ca salariat.
- Este o problema intre angajator si organul de control care vor stabili cum se plateste amenda (mai ales ca angajatorul poate face si contestatie).

2. Pe dvs. va intereseaza sa vi se plateasca indemnizatia pentru concediul de maternitate pe lunile in care ati prezentat certificat medical.
Spuneti mi va rog in cazul in care se inchide un magazin patronul este obligat sa plateasca concediul de odihna pe anul in curs pana la inchidere?Multumesc.

Alte discuții în legătură

Recuperarea banilor Mihaela249 Mihaela249 Pe fiecare luna am dus concediul medical la locul de munca. Din luna a-8-a de sarcina, iar la sfarsitul celor 126 de zile de concediu angajatorul m-a ... (vezi toată discuția)
Prenatalul luscinia1987 luscinia1987 buna ziua...mentionez ca pe data de 15 mai am intrat in concediu prenatal....suntem deja in data de 26 iunie iar eu nu am primit nici un ban...am sunat la ... (vezi toată discuția)
Plata concediului de maternitate??? ch_mi ch_mi Buna ziua.Ma aflu in concediu de maternitate de la1 iunie 2012 si as dori sa stiu cum se plateste acest concediu,lunar sau integral la sfarsitul celor 126 de ... (vezi toată discuția)