avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1999 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezbatere mostenire cu neamurile
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezbatere mostenire cu neamurile

Buna ziua,
As dori cateva lamuriri cu privire la dezbaterea unei mosteniri.
Acum un an de zile,in 2013, mi-au murit bunicii;tatal meu este decedat din anul 2008.
Bunicii mai au, in afara de tatal meu, inca 4 copii. In vederea dezbaterii succesiunii, am cazut de acord sa mergem la notar cu toate actele necesare.
Masa succesorala consta in: o casa, un ha padure, 3 gradini in sat si teren extravilan.
Intrebarea mea este urmatoarea - este posibila dezbaterea mostenirii la o singura infatisare, daca fiecarei parti ii revine a 5-a cota din totalul masei succesorale? De asemenea: certificatul de mostenitor se obtine pe loc sau dupa un anumit timp de la infatisarea la notar?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 08:26, 10 Iunie 2014
Certificatul de mostenitor nu se obtine pe loc. Pentru ca procedura de succesiune sa se desfasoare cat mai rapid trebuie ca toate actele de proprietate sa fie clare iar pentru proprietati sa existe cadastru, dupa stabilirea cotelor parti va trebui sa faceti dezmembrare ptr ca fiecare mostenitor sa cunoasca care parte ii apartine.
Da, nu se poate pe loc.
Daca va intelegeti pe tot va fi simplu.
Daca nu va intelegeti pe tot va veti judeca pe ceea ce nu va intelegeti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare teren fara dezbatere succesiune razvanboss razvanboss Buna ziua, As dori sa stiu daca se poate vin un teren extravilan de 1000 mp - vie, daca nu s-a dezbatut succesiunea. De pe urma defunctului au ramas 2 ... (vezi toată discuția)
Mostenire,succesiune ,acte de proprietate lory29 lory29 va rog sa ma ajutati am fost la 4 notari pana acum si nu se potrivesc parerile am mai multe situatii : 1) 8 ha teren arabil cu titlu de proprietate pe ... (vezi toată discuția)
Cota parte mostenire casutza casutza Buna ziua, Va rog mult o lamurire pentru urmatoarea situatie: In prezent bunici decedati cu 2 copii in viata si unul era decedat la moartea ultimului ... (vezi toată discuția)