1. Mi-am gasit un alt loc de munca, insa nu vreau sa-mi dau demisia de la actualul angajator, ci sa intru in concediu fara salariu pana cand noul angajator se hotaraste sa-mi faca contract pe perioada nedeterminata.
Vreau sa stiu daca este legal acest lucru.
2. Vreau sa stiu daca noul angajator poate sa afle ca nu mi-am dat demisia de la celalalt.
1. Pe durata preavizului contractul individual de munca continua sa isi produca toate efectele.
Asadar, pe durata preavizului se poate lua CFP. Insa atentie, suspendarea c.i.m. ca urmare aacordarii unui CFP este facultativa si nu obligatorie.
Prin urmare, exista posibilitatea sa ramaneti fara loc de munca daca noul angajatornu decide incheierea c.i.m.
2. Angajatorul nou nu are cum sa obtina anumite date despre raportul anterior de munca.
Angajatorul poate cere informatii in legatura cu persoana care solicita angajarea de la fostii sai angajatori, dar numai cu privire la activitatile indeplinite si la durata angajarii si numai cu incunostintarea prealabila a celui in cauza.
Multumesc de raspuns dar nu cred ca am fost suficient de clara in intrebari.
Nu vreau sa demisionez.
Vreau sa fiu angajata la amandoi.
Vreau sa intru in CFP timp de 90 de zile, adica perioada de proba la noul angajator
Iar daca noul angajator nu imi prelungeste contractul dupa perioada de proba . . . vreau sa ma intorc la vechiul angajator
Ma interesa sa stiu daca este legal sa fac acest lucru si daca angajatorii pot sa afle ca sunt angajata la amandoi in acelasi timp (fara sa le spun eu).
Puteti avea doua c.i.m., in acelasi timp, la angajatori diferiti.
Orice salariat are dreptul de a muncii, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea (art. 35 alin. (1) din Codul muncii ).
Fac exceptie de la aceste prevederi situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.
Contract de munca
alex83
Buna ziua..lucrez la o agentie de pariuri..si intre timp mi-am depus cererea de demisie fara sa specific perioada de preaviz..motivul demisiei este ca mi-am ... (vezi toată discuția)
Urgent !!
cbcalin
Am o nelamurire si as multumi celor care i-mi pot da un sfat in legatura cu aceasta :
Sunt angajat al firmei Diverta din Timisoara de aproximativ o luna , ... (vezi toată discuția)