avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 374 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Evacuare persoana cu handicap accentuat
Discuție deschisă în Executare silită

Evacuare persoana cu handicap accentuat

Buna seara.va voi relata pe scurt problema mea-sunt restantier la bloc cu suma de peste 10000 lei neavând de unde achita aceasta suma care sa acumulat pentru neplata,eu am un venit total de 750 lei,venitul cumulat este una pensie urmas 518 lei+ajutor handicap gr.2 de 234 lei tin sa precizez ca penalizarile de catre asociatie insumeaza cu aproximatie cam 3000 lei si nu mai zic ca am mai si platit chiar o data achitând 500 lei dar si cate 300.200,100 lei dupa posibilitati.Important este daca exista o lege a persoanelor cu dizabilitati psihice care i protejeaza de executarea silita.Astept cat mai repede un raspuns din partea consultantilor juridici in acest domeniu
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:36, 6 August 2014
Nu exista exceptii sau derogari de la dispozitia legala aflata in vigoare
Incercati sa negociati angajament de plata cu asociatia de proprietari-situatie in care nu se mai poate promova actiune in instanta,sau daca asociatia de proprietari deja a demarat procedura de recuperare sume cu titlu de restanta,in situatia prezentarii de angajament de plata,urmeaza ca instanta sa dispuna suspendarea judecatii
fanboss a scris:
Important este daca exista o lege a persoanelor cu dizabilitati psihice care i protejeaza de executarea silita.

In ce sens sa ii protejeze ? Sa le plateasca datoriile la intretinere ? Asemenea lege nu exista, dar exista alte solutii !!
Datoria de 10 mii de lei nu se aduna in cateva luni neplatite , ci poate in ani mai ales daca ziceti ca ati platit sume importante.
Daca nu puteti plati, vindeti , platiti-va datoriile si cumparati o locuinta mai mica pe care v-o puteti permite.

Revin cu intrebari lamuritoare,in cazul meu nu pot vinde apartamentul unde locuiesc deoarece apartamentul este pe numele mamei care a decedat si nu sa facut succesiunea eu mai avand inca 3 frati care la randul lor sunt si ei mostenitori de drept.Azi am primit o recomandata de la un cabinet de avocatura precum ca sa le furnizez adresa de domiciliul a restului mostenitorilor al apartamentului in cauza unde locuiesc iar daca nu vor incepe procedura de scoatere la licitatie a apartamentului.Ce rezolvare mai am?Va rog sa imi raspundeti cat mai curand situatia fiind grava
Ultima modificare: Miercuri, 6 August 2014
gi-jane2, moderator
Cautati ajutor la frati sa platiti mai mult din restanta ca ramaneti fara casa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scoatere apartament la licitatie in urma neplatirii intretinerii catre asociatia de locatari Raffaello Raffaello Buna ziua. Ma aflu in situatia in care, in urma datoriilor de aproximativ 11000 lei, presedintele asociatei de locatari mi-a comunicat verbal ca va initia ... (vezi toată discuția)
Chemare in judecata pentru neplata datorii catre asociatia de proprietari nectarya nectarya Buna ziua, Parintii mei sunt chemati in instanta in aceasta luna de catre Asociatia de Proprietari pentru neplata datoriilor acumulate din anul 2008 si pana ... (vezi toată discuția)
Nereguli aplicare penalitati! MDaniel MDaniel Buna ziua, Numele meu este Oprea Mircea Daniel din Bucuresti. Deoarece eu si Familia nu ne permitem sa platim o Casa de Avocatura, dorim sa apelam la ... (vezi toată discuția)