Buna ziua,
Am urmatoarea intrebare: s-a promovat o actiune in declararea simulatiei. Suntem inca in faza actelor premergatoare - cred ca asa se numeste. S-a timbrat actiunea, s-a comunicat intampinarea, s-a raspuns la intampinare, s-au invocat exceptii - intre care si cea de necompetenta materiala dupa valoare, si de solicitare trimitere spre tribunal (pe buna dreptate). La primul termen de judecata probabil se va discuta exceptia si se va trimite la tribunal. Totusi, am realizat ca exista posibilitatea de a solicita instantei sa constate ca in cauza noastra exista un caz de nulitate absoluta ( actiune imprescriptibila), si am dori sa precizam actiunea.
Intrebarea este: se poate pana la primul termen de judecata sa precizam actiunea, si sa solicitam, pe langa petitul de constatare a simulatiei, si de anulare a actelor pe care le consideram simulate (dar nu stim sigur daca exista un act secret), sa solicitam in subsidiar, ca instanta, daca nu va cosnatata ca sunt indeplinite conditiile pentru simulatie, sa constate nulitatea absoluta a contractului respectiv?
Adica, se poate adauga pe langa primul petit deja formulat, si acest nou petit, insa doar in subsidiar, in cazul in care pentru simulatie nu se va dovedi existenta actului secret?
Si daca se poate, va trebui din nou timbrata actiunea, si pentru acest petit subsidiar? Sau este considerata ca fiind timbrata deja?
Va multumesc foarte mult, si astept opiniile dvs.