avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 997 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie

buna ziua,intrebarea mea se refera in mod special notarilor,dar si cine are notiune imi poate raspunde.Bunica doreste sa-si transfere dreptul de proprietate din apartament (are o suprafata de 65 mp)iar dumneaei detine trei sferturi,iar sotul meu si fratele lui un sfert impreuna,pe numele sotului meu.C-am cat costa cel mai ieftin act notarial,eventual donatia.Ma gandesc ca act de v-c este mai costisitor.Multumesc
Cel mai recent răspuns: kikke , utilizator 08:15, 11 Iunie 2014
Taxele notariale se platesc la valoarea de grila a casei.
Sunteti scutit la donatie de impozit, tranzactia fiind intre rude de gradul 2 si 3.
Nu poate renunta la o mostenire nedeschisa, are la ce renunta daca e vb de vreo mostenire.
Daca va doneaza bunica, doar daca ataca dansul donatia dupa decesul bunicii, veti avea probleme. Inlaturati acest risc daca dansul declara ca i-a donat si lui suma de 15 mii euro.
Cum adica fiica a fost desmostenita ?

Ultima modificare: Marți, 10 Iunie 2014
gi-jane2, moderator
Buna dimineata,ce am inteles eu in legatura cu fiica;a divortat de sot,a pierdut custodia copiilor,si a plecat,fara sa stie nimeni de ea.Bunica,a publicat anunturi la ziare de mare tiraj la vremea aceea,pentru dezbaterea succesiunii dupa bunic.Nu s-a prezentat,nu a luat legatura cu nimeni,si a dezmostenit-o.La succesiune au intrat cei 2 nepoti si sotia supravietuitoare.Acum,bunica doreste sa ne donezevanda partea dumneaei din apartamentul in care locuim noi,cei doi copii si dansa,pentru ca celalalt nepot a primit casa parinteasca,plus banii de pe casa din Brasov,plus banii din imprumutul cu ipoteca,adica 15000 euro,pe care nu o mai plateste,acum.La banca,ratele sunt platite din pensia bunicii,dar care este intretinuta de mine si sotul meu(intretinere,mancare,medicamente..etc).Daca va merge si cumnatul cu noi la notar,sa fie de fata in momentul semnarii actelor,este mai bine?Chiar daca el va refuza intr-un final sa cedeze si partea lui,banuiesc ca nu mai are vreun drept de a ataca donatia.El are in momentul de fata casa,cumparata si cu banii sotului meu.Noi am fost de acord cu ipoteca in ideea ca el va plati ratele,si ca aceasta datorie la banca se va achita integral cand vom vinde casa de la Brasov.La Brasov cei doi frati erau singurii propietari,in urma partajului voluntar facut intre bunica si ei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

"au fost odata trei case" kike kike Prima casa:propietari sotul meu,fratele lui si bunica lor maternala.De comun acord vand casa cu 45000 euro.A doua casa :propietatea parintilor ,implicit si a ... (vezi toată discuția)
Cum pot rezolva problema unui mosteniri carmen silva carmen silva buna ziua, sotul meu mai are un frate.Socrii care sunt in viata au o vila care urmeaza sa ramana sotului meu deoarece cumnatul a primit un apartament. ... (vezi toată discuția)
Ipoteca kikke kikke La multi ani! Am urmatoarea problema;sotul,cumnatul si bunica lor materna copropietari pe un ap. in localitate, si pe o casa in alta localitate.Un alt ap. ... (vezi toată discuția)