Buna,
Desi stiu ca am depasit regulamentar,politistul afirma ca am depasit in interzis. Eram singur, nu pot dovedi cu martori, dar azi mi-a sosit si procesul verbal. Sunt cateva lucruri care s/ar putea sa atraga nulitatea actului. As vrea sa-mi dati cu parerea daca aceste greseli prezinta sau nu sanse de a obtine nulitatea actului:
- Numele meu contine caractere cu accent, adica in loc de Zoltán mi-a scris Zoltan, iar la prenume la fel.
- la judet a completat MS in loc de Mures
- la rubrica destinata descrierii faptei NU mentioneaza ce fel de autoturism am depasit, nici macar numarul de inmatriculare
- aici scrie ca m-a "filmat aparat radar MAIxxxxxx ROM300", desi terminologia este cinemometru in toate normele Biroului Roman de Metrologie Legala.
- la spatiul destinat sanctiunilor litera d, mi-a trecut asa: "Se suspenda PC 30 de zile"..pc probabil fiind permis de conducere.
Pot sa cer stabilirea nulitatii actului pe aceste minuni?
La mentiuni mi-a trecut politistul, exact cum i-am cerut: "nu sunt de acord cu cele aratate."
Am avut 2 vehicule in spatele meu, dupa care a venit MCV-ul politiei, teoretic nu prea cred ca au reusit sa filmeze clar, si sunt sigur ca am depasit in zona permisa, ce probabil se va vedea pe film. De la distanta de 300m in contrasens a iesit o masina cu viteza mare din curba, dar nu l-am deranjat..pot sa cer sa arate viteza acestuia, daca el insista ca l-am deranjat, eventual si viteza celui pe care l-am depasit (40 la ora in afara localitatii vorbind la telefon)?
Motivele arfatate nu sunt unele cae atrag nulitatea absoluta a procesului verbal. Nu trebuie mentionat numarul autovehiculului pe care l-ati depasit. Puteti formula plangere doar ca sa trageti de timp. Daca va considerati nevinovat audiati un martor care sa va sustina .
Multumesc d-na Cazacu. Da asa e atrag nulitate relativa, slabe sanse, dar sugereaza neglijenta, nepasarea agentului..de ce ar fi fost mai atent la stabilirea amenzii sau de ce ar fi fost atent la eveniment?..practic nu ai cum sa te asiguri in momentul depasirii daca unu iese din curba la juma de km cu 150 la ora..tot eu nu m-am asigurat, considera el.. am sanse mari sa ceara judecatorul dovezi clare de la IPJ privind evenimentul..din cauza sus mentionata, din cauza unor precedente hotarari CEDO..din pacate singurul meu martor e camera din MCV.De nulitate absoluta din oficiu nici nu poate fi vorba..dupa lege daca omu stie sa scrie un x la numele contravenientului si la numele lui e PV valid :) ..circul enormde mult si munca mea depinde 100% de carnet sau de un sofer angajat pe o luna de zile zi noapte. Am sanse sa obtin macar mentinerea amenzii banesti si transformarea masurii de retinere a permisului cu avertisment?, mai ales neavand amenzi chiar serioase la activ, in ultimii 2 ani un radar cu 64 la ora..nu e neaparat interesul meu sa trag de timp, acum e vremea vacantelor si chiar cu un pic de efort mi-as permite si eu sa ma plimb cu bicicleta sau avionul, dar chiar nu ma simt vinovat pentru ca am depasit pe unu in loc permis ce mergea cu 40 la ora vorbind la telefon, iar celalat iese din curba cu viteza nepermisa si la urma mi se ia permisul. Stiu ca nu fac lucru mare, dar trebuie sa fac un efort minim pentru a intepa sistemul mafiot si talhar a legislatiei rutiere si a gazdelor acestora..atat datoram copiilor nostri..