avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 845 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Preaviz

buna ziua am o intrebare... daca mergi sa ti dai demisia si te pune 20 zile in preaviz dar nu pot sta deoarece ma mut in alt oras si nu am cum ramane cele 20 zile ce pot face? ma poate obliga sa stau in preaviz?? va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:39, 10 Iunie 2014
Nerespectarea preavizul este motiv de sanctionare disciplinara.
Practic va asumati riscul de a fi sanctionata disciplinar pt. absentare nemotivata, ceea ce contituie abatere disciplinara grava.
Mai bine solicitati incetarea CIM prin acord, la o data stabilita de comun acord.
Nu va poate obliga nimeni sa stati in preaviz. Daca nu respectati termenuld e preaviz prevazut in c.i.m., atunci angajatorul are posibilitatea sa va sanctioneze disciplinar , inclusiv prin desfacerea disciplinara a c.i.m.

De asemenea, angajtorul are posibilitatea de a renunta total sau partial la preaviz - art.81 alin.7 C.mun.

Puteti discuta cu acesta sa renunte la o parte din preaviz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie Nicoletapostolache Nicoletapostolache Buna seara, am și eu o problema..Vreau să mă mut in alt oraș unde am găsit și loc de muncă doar că actualul șef mă forțează să stau in preaviz ... (vezi toată discuția)
Preaviz eu1983 eu1983 Buna ziua , Va rog sa-mi spuneti daca exista vreo baza legala de fi obligat sa exerciti preavizul de demisie de 20 de zile , conform contract . Cu alte ... (vezi toată discuția)
Demisie fara preaviz UnDac UnDac Buna, M-am angajat de ceva vreme si la inceput era totul lapte si miere. Apoi am aflat si ce era dupa gard. Salariul nu e cat mi s-a spus la interviu, ... (vezi toată discuția)