avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 440 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită contestatie licitatie executare
Discuție deschisă în Executare silită

contestatie licitatie executare

Dragi colegi, cu scuzele de rigoare ca nu sunt maestra in "executare", va rog respectuos sa-mi spuneti:
1. exista vreo modalitate de a contesta licitatia propriu-zisa si daca da, care este procedura (in afara de contestatia la executare si suspendarea acesteia)? Sa contest licitatia in sine.
2. care sunt sanctiunile aplicabile celui care a castigat licitatia si nu si-a indeplinit obligatia de plata in termen? Concret, ce inseamna "este raspunzator de scaderea preţului obţinut la a doua vânzare"?
Vorbim de o executare mobiliara pe vechiul cod.
Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Marți, 10 Iunie 2014
Cecilia Popa, Avocat
Licitatia se finalizeaza cu incheierea unui proces verbal ce poate fi contestat in 15 zile. Daca aveti motive formulati contestatie la executare si atacati PV de licitatie , alta cale nu exista,.
Daca cel care a castigat licitatia nu achita in termen diferenta de pret , se va anula licitatia si se va relua procedura, licitatorul pierzand cautiunea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituire cautiune andrei8 andrei8 Am initiat contestatie la executare .Am facut o cerere de suspendare provizorie a executarii , la care am achitat cautiunea de 10%, care mi s-a respins din ... (vezi toată discuția)
In ce conditii se poate anula o licitatie? astazi trebuia sa ... Teo 24 Teo 24 In ce conditii se poate anula o licitatie? Astazi trebuia sa particip la o licitatie,pretul de incepere fiind de 75% din prima evaluare!Eu am facut oferta ... (vezi toată discuția)
Achizitie apartament prin licitație executat de banaca dar sub sechestru judiciar Lorenacroitor Lorenacroitor Buna ziua, am achizitionat un apartament la licitatie publica care se afla sub sechestru judiciar . Ce trebuie sa fac sa il scot de sub acest sechestru? El a ... (vezi toată discuția)