avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... la schimbarea domiciliului trebuie anuntat tatal?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

la schimbarea domiciliului trebuie anuntat tatal?

Sunt divortata de 4 ani si am un baietel de 8 ani caruia tatal ii plateste pensie alimentara. La inceput trimitea banii prin posta dupa aceea am cazut de acord (verbal fara a face vreun act) sa-i puna pe un card. Vreau sa-mi schimb domiciliu trebuie facuta vreo adresa in instanta? Intreb acest lucru deoarece tatal copilului mi-a spus ca daca imi schimb domiciliul nu mai pune banii pe card. Va multumesc anticipat ca mi-ati citit mesajul si mi-ati raspuns
Cel mai recent răspuns: LORELA UNGURIANU , Avocat 13:34, 10 Mai 2009
Pentru a va schimba domiciliul nu va trebuie aprobarea fostului sot si nici a instantei. Singurul lucru pe care trebuie sa il faceti este sa va schimbati actele ( C.I., permis de conducere, pasaport etc.) pentru ca pe acestea sa apara noua adresa.
Pentru a evita un eventual refuz de plata a pensiei din partea fostului sot, motivat de faptul ca nu a stiut unde sa trimita banii, ar fi bine sa ii trimiteti o notificare prin executor judecatoresc, ocazie cu care veti reglementa si modalitate de plata ( direct pe card, trecand nr. de cont si banca ).
Din punctul meu de vedere , sotul poate fi instiintat chiar verbal , sau printr-o notificare , ( nu e musai sa fie trimisa de catre executorul judecatoresc ).

Stiind actuala adresa , se poate retine reaua credinta , daca nu -si indeplineste obligatia ce-i incumba , timp de cel putin 2 luni , pt a se retine infractiunea de abandon de familie.

Mai mult , ei au convenit ca plata pensiei sa fie facuta pe card , situatie care poate fi mentinuta.

Daca nu il veti anunta de noul domiciliu, s-ar putea sa nu aveti castig de cauza in eventualitatea unei plangeri pentru abandon de familie, deoarece nu reusiti sa demonstrati reaua credinta a sotului; o notificare este solutia, care poate fi trimisa si de dvs personal, prin avocat, sau executor judecatoresc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata pensiei alimentare danaanca danaanca Buna seara! In urma divortului mi-a fost incredintat minorul iar tatal este obligat la plata pensiei alimentare incepand cu octombrie 2009.Fostul sot nu vrea ... (vezi toată discuția)
Abandon kaa 1 kaa 1 .. de familie nu si-a platit de 3 luni pensia de intretinere stabilita de instanta acu 2 ani. intre timp si-a schimbat jobu si am convenit sa plateasca in ... (vezi toată discuția)
Sfat pensie alimentara ContSters67688 ContSters67688 As avea nevoie de un sfat. Am o hotararea judecatoreasca din 2001 prin care il obliga pe fostul sot la 25% din salariu pensie alimentara. Problema este ca de ... (vezi toată discuția)