Sunt divortata de 4 ani si am un baietel de 8 ani caruia tatal ii plateste pensie alimentara. La inceput trimitea banii prin posta dupa aceea am cazut de acord (verbal fara a face vreun act) sa-i puna pe un card. Vreau sa-mi schimb domiciliu trebuie facuta vreo adresa in instanta? Intreb acest lucru deoarece tatal copilului mi-a spus ca daca imi schimb domiciliul nu mai pune banii pe card. Va multumesc anticipat ca mi-ati citit mesajul si mi-ati raspuns
Pentru a va schimba domiciliul nu va trebuie aprobarea fostului sot si nici a instantei. Singurul lucru pe care trebuie sa il faceti este sa va schimbati actele ( C.I., permis de conducere, pasaport etc.) pentru ca pe acestea sa apara noua adresa.
Pentru a evita un eventual refuz de plata a pensiei din partea fostului sot, motivat de faptul ca nu a stiut unde sa trimita banii, ar fi bine sa ii trimiteti o notificare prin executor judecatoresc, ocazie cu care veti reglementa si modalitate de plata ( direct pe card, trecand nr. de cont si banca ).
Din punctul meu de vedere , sotul poate fi instiintat chiar verbal , sau printr-o notificare , ( nu e musai sa fie trimisa de catre executorul judecatoresc ).
Stiind actuala adresa , se poate retine reaua credinta , daca nu -si indeplineste obligatia ce-i incumba , timp de cel putin 2 luni , pt a se retine infractiunea de abandon de familie.
Mai mult , ei au convenit ca plata pensiei sa fie facuta pe card , situatie care poate fi mentinuta.
Daca nu il veti anunta de noul domiciliu, s-ar putea sa nu aveti castig de cauza in eventualitatea unei plangeri pentru abandon de familie, deoarece nu reusiti sa demonstrati reaua credinta a sotului; o notificare este solutia, care poate fi trimisa si de dvs personal, prin avocat, sau executor judecatoresc.
Abandon
kaa 1
.. de familie
nu si-a platit de 3 luni pensia de intretinere stabilita de instanta acu 2 ani.
intre timp si-a schimbat jobu si am convenit sa plateasca in ... (vezi toată discuția)