avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... AJUTOR*****carte***** identitate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

AJUTOR*****carte***** identitate

Cand iti faci o noua carte de identitate trebuie neaparat sa aduci actul de propietate? De ex eu sunt propietar impreuna cu unchiul meu, actul casei este la el si nu vrea sa mi-l dea. Nu pot aduce de ex extrasul de carte funciara care confera dreptul de propietate? Sau altceva? Nu am timp si nici bani sa il dau in judecata pe unchiul meu, vreau doar sa imi fac alta carte identitate, findca actuala expira in curand! Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 14:54, 8 Mai 2009
Va trebuie actul de proprietate pentru a face dovada faptului ca sunteti proprietar.
Nu stiu daca in fiecare oras se procedeaza la fel.
De exemplu eu mi-am facut cartea de indentitate in urma cu un an (in Timisoara), a fost suficient sa dovedesc spatiul de locuit cu extras C.F.
Pe site-uri , la "acte necesare" scrie "actul cu care se face dovada spatiului de locuit".
La avizierul de la Serv. Evidenta Poupulatiei specificau: "contractul de vinzare/cumparare original si copie SAU extras C.F. valabil"

Cel mai sigur este sa mergeti la Evidenta Populatiei in localitatea dvs. si sa intrebati acolo.
Ideea e ca trebuie dovedit dreptul de proprietate asupra spatiului, ceea ce se poate face cu mai multe documente. Din acest punct de vedere mi se pare incomplet sa se ceara numai contractul, deoarece un fost proprietar ramane in posesia contractului sau si dupa ce vinde si deci nu mai e proprietar. Avand in vedere efectul de opozabilitate fata de terti al inscrierilor in cartea funciara, serviciul de evidenta a populatiei fiind un tert, mi s-ar parea logic sa fie prezentat un extras de carte funciara indiferent daca se prezinta si contractul.

Vedeti si aici: [ link extern ]
Ultima modificare: Vineri, 8 Mai 2009
ContSters20980, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actualizare c.f. in extenso (colectiv) hylpolux hylpolux Recent, administratorul blocului in care locuiesc a scos un Extras de Carte Funciara in Extenso (colectiv) pt. a beneficia de scutire de impozit datorita unor ... (vezi toată discuția)
Pentru incheierea unui contract de comodat este necesar cf pt spatiul respectiv? nicoleta sorina nicoleta sorina Ma intereseaza daca pentru incheierea unui contract de comodat este necesar sa detii certificat de carte funciara pentru spatiul unde se va deschide punct de ... (vezi toată discuția)
Refuz nejustificat de eliberare carte de identitate-ce sa fac? simoneangel simoneangel In urma cu 2 saptamani mi-am depus actele pt eliberarea unei noi carti de identitate, ca orice om. Problema este ca am pierdut certificatul ORIGINAL de ... (vezi toată discuția)