Am incheiat o asigurare multipla anuala de locuinta, adica si alte riscuri in afara de cele din asigurarea obligatorie, am achitat toate primele trimestriale, iar dupa expirarea politelor am primit SMS de la asigurator sa depun bani in cont pentru plata primei din anul urmator. Am sunat la numarul indicat pentru clarificari si mi s-a spus ca polita se reinnoieste automat, fiind multianuala, ca asa scrie in contract.
As vrea sa intreb pe cei cu practica in domeniu daca este corect din partea asiguratorului sa reinnoiasca o polita in acest mod. Am comunicat ca odata ce nu mai depun bani in cont pentru alt an de asigurare, in afara contractului, acesta se considera nul. Va multumesc anticipat.
Nu exista polite multianuale ci numai in cazul asigurarii pentru credite, se intocmesc polite cu reinnoire anuala, pentru imobilele gajate , pe perioada imprumutului/creditului imobiliar.
Asa cum ati dat sa se inteleaga, aveti posibilitatea sa nu mai reinnoiti polita, aceasta expira iar daca este cesionata, banca va rezilia eventualul credit la care este anexata pe motivul nerespectarii conditiilor contractului de credit, pe care l-ati semnat.
Asiguratorul si-a facut datoria de a va anunta de expirare si a va aminti sa reinnoiti politele (PAD+facultativa).Decizia va apartine.
Asigurare pad
VandenAar
Buna ziua,
Am o nelamurire legata de asigurarea PAD.
În aprilie 2007 am luat un credit ipotecar de la o bancă (suma aproximativă 42.000 de euro) ... (vezi toată discuția)