avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1067 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... alocatia de stat pentru copiii pana la 2 ani
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

alocatia de stat pentru copiii pana la 2 ani

am auzit stirea conform careia copiii mamelor cu indemnizatie de 85% nu vor mai primi de acum, deloc, alocatia de 200 de lei, stire confirmata de marian sarbu

[ link extern ]

imi puteti indica, va rog, ordonanta de guvern sau legea prin care este precizat acest lucru?
eu caut si nu gasesc nimic...
Buna seara. Am depus actele pentru recalcularea indemnizatiei pentru cresterea copilului pana la 2 ani si am primit banii, dar mai putin decat imi calculasem eu cu 42,00 lei pe luna. Unde as putea sa ma interesez pentru lamuriri si, este oare posibil sa fie vreo greseala, si in acest caz sa se recalculeze sau ramane asa "batut in cuie"? Va multumesc.
Solicitati decizia emisa de AJPS. Daca calculul este facut gresit, o puteti contesta la instanta de contencios.
M-am intors la serviciu inainte de terminarea concediului de ingrijire a copilului si mi-au facut incadrarea cu acelasi salariu pe care l-am avut inainte de a naste. (august 2008). Mentionez ca angajatii de la firma unde lucrez au beneficiat de majorarea salariului in februarie 2009. Exista legal sa nu imi majoreze si mie salariul? Mentionez ca inainte de a incepe serviciul m-au tot solicitat sa ma intorc deoarece nu au angajat pe nimeni in locul meu si nu se descurcau. Va multumesc
Este interesant de stiut si daca munciti in sistemul privat sau cel de stat. In ceea ce priveste majorarea salariului , ar trebui sa aveti o discutie cu angajatorul.....si chiar o negociere.
Lucrez privat la o firma romana cu capital strain (patronul este in Germania),iar angajatorul de aici mi-a motivat faptul ca nu imi majoreaza salariul ca este criza. Ma gandesc sa intrerup serviciul si sa stau in concediu de ingrijire a copilului pana acesta implineste 2 ani, daca nu exista nici o baza legala in ceea ce priveste majorarea salariului. Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Alocatie si indemnizatie crestere copil libo22 libo22 Buna ziua. Am si eu o neclaritate referitoare la primirea alocatiei pt. copil pana la 2 ani si indemnizatia de crestere a copilului. Am inteles in urma ... (vezi toată discuția)
Intoarcere la munca inainte de terminatere cic tataefr tataefr Buna.As dori sa stiu daca ma intorc la serviciu, inainte ca bebe sa faca doi ani ,mai beneficiez de alocatia de 200 ron pana ce face 2 ani bebe? (vezi toată discuția)
Stimulentul de insertie Diana2209 Diana2209 buna seara, sunt in ingrijire copil pana la 3 ani mai am 8 luni de indemnizatie si as vrea sa ma angajez la o alta firma nu sa ma intorc la cei de la care am ... (vezi toată discuția)