avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1187 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Am si eu o problema legate de cartea de identitate
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am si eu o problema legate de cartea de identitate

Pe data de 9 anul curent, m-am trezit la usa cu doi indivizi necunoscuti, care m-au acuzat, cum ca: As fii lucrat ca si contabila, la o firma si am avut imputernicire sa ridic cartiile de munca de la ITM, desi eu sunt casnica nu lucrez, nu am nici-o legatura cu contabilitatea.

Ce ma socat, era ca: Aveau toate datele mele personale, adresa unde domiciliez, mai putin CNP si seria de Carte de Identitate care nu coincid cu realitatea, de unde ar putea cineva sa imi ia datele personale si sa le foloseasca fara stirea mea??? Cei care au reclamat, ca le-am luat eu cartiile de munca, si la socrul unuia dintre ei, nu se poate pensiona din "cauza mea" Le-am sugerat sa mearga la politie, si mi-au raspuns ca se 'incurca lucrurile'
Firma de care mi-au vorbit, defapt e vorba de mai multe firme, este in insolventa, nu li-sau platit salariile, patronul este de negasit, am inteles ca este firma fantoma. Sunt o fire destul de retrasa care are un grup de prieteni mai mic, decat altii, de unde pana unde am ajuns si contabil si am luat si cartiile de munca ale oameniilor.
e grav, cineva s-a folosit de identitatea dvs. mergeti dvs la politie si semnalati intamplarea
Ati intrebat de unde pot avea numele dvs. si domiciliul. In ziua de azi, din pacate, nu e chiar atat de greu de a face rost de un nume/prenume/domiciliu. Posibil ca dvs. ati semnat ceva, aveti facebook, traim intr-o era unde datele personale... nu mai sunt chiar atat de personale.
Ceea ce este bine e ca acele persoane nu au avut acces la CNP-ul/seria dvs. Nu de alta, dar cine stie ce puteau face dupa aceea.
Pe la inceputul anului a fost arestat un grup de persoane care se foloseau de datele personale ale unor functionar publici si puneau oamenii in varsta sa semneze tot felul de acte. (in Bucuresti am inteles ca opera acest grup)

Faceti o plangere neaparat la politie, mai ales ca stiti cum arata persoanele respective.
Eu niciodata nu imi folosesc datele personale pe internet, deoarece sau intamplat multe falsficari de documente prin intermediul retelelor gen facebook. Sper sa nu fiu nevoita sa platesc pt salariul pe care nu l-am incasat. Care din cate am inteles un contabil cu minima experienta poate avea si 700 ? pe luna.
Persoanele respective au venit cu reclamatii, ca eu i-am lasat fara cartiile de munca. Ma gandesc sa nu fie o gluma proasta, o sa ma duc personal la ITM bucuresti sa verific, daca este conform cu realitatea. Si daca este asa, ma voi adresa Politiei

Persoanele respective sunt pagubitii, ca acel patron de firme, mai multe la numar erau in agenda celor 2 si ei la randul lor au zis citez " Nu mai speram sa recuperam banii de la patronul tepar, ne-am luat gandul de mult, noi vrem cartiile de munca, deoarece socrul meu nu se poate pensiona"
Din ce am gasit cu ajutorul Goaghel, se pare ca patronul, care detine firma, firmele sunt firme fantoma. Se folosesc de datele mele pt a excroca. or fii incasat si salariu de contabil in numele meu.

Editat de moderator simonette12- motiv pct.1.3 din Regulament
Ultima modificare: Vineri, 13 Iunie 2014
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate falsifica o carte de identitate ? ContSters332431 ContSters332431 se poate falsifica ci daca se cunoaste cnpul si seria buletinului? (vezi toată discuția)
Am apărut in ziar cu numele Postagermana Postagermana Buna ziua am o problema am lucrat 5 luni la un ziar local jobul meu consta în facerea de abonamente și distribuirea ziarului zilnic la adresa abonatului cei ... (vezi toată discuția)
Respingere dosar pensionare ViorelApalaghiei ViorelApalaghiei Ma numesc Viorel si socrului meu de 62 ani care a cotizat la sistmul de pensii 45 ani si 1 luna. A fost incadrat mecanic auto conform Ord. 50/1991, adresa ... (vezi toată discuția)