avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1179 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cum anulez un contract de munca?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cum anulez un contract de munca?

Buna ziua, acum o zi am semnat un contract de munca pentru o luna de zile perioadata determinata cu o firma acesta intrand in vigoare abia de saptamana viitoare.La 2 ore dupa semnarea acestuia am primit o oferta avantajoasa din toate punctele de vedere din alta parte.Cum anulez acel contract avand in vedere ca a ramas sa aduc si restul de documente(adeverinta medic,studii etc) si ce riscuri pot avea avand in vedere ca nu am lucrat nici macar o zi in acea firma si totul s-a petrecut foarte repede.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:56, 12 Iunie 2014
1. Anularea c.i.m. deja semnat nu se poate face decat daca considerati ca s-au incalcat conditiile de fond pentru incheierea acestuia.

2. Puteti sa va prevalati de dispozitiile art.31 alin.3 C.mun. care dispun: Pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia.
notificarea poate fi scrisa si prin e-mail?multumesc
Este mult mai bine daca notificarea se trimite prin posta recomandata cu confirmare de primire sau depusa la registratura societatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare contract de munca imediat dupa semnare Gilia_stud Gilia_stud Buna ziua! Am si eu o intrebare. O cunostinta a fost la doua interviuri de angajare. A primul acordul in urma primului interviu si a semnat contractul ... (vezi toată discuția)
Salutare, de curand am fost angajat in cadrul unei firme, am ... Brbgeorge Brbgeorge Salutare, de curand am fost angajat in cadrul unei firme, am semnat actele, si am trimis tot ce este necesar angajarii.Zilele acestea am primit o oferta mult ... (vezi toată discuția)