avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1161 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... incetare contract de munca imediat dupa semnare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

incetare contract de munca imediat dupa semnare

Buna ziua!

Am si eu o intrebare.

O cunostinta a fost la doua interviuri de angajare.
A primul acordul in urma primului interviu si a semnat contractul individual de munca.
La o zi dupa semnare a primit raspuns pozitiv si de la al doilea interviu, unde oferta este una mult mai avantajoasa.

Intrebarea este : ar putea sa rezilieze contractul semnat, avand in vedere ca inca nu si-a inceput activitatatea in acea firma? Daca da, care ar fi repercursiunile?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Gilia_stud , utilizator 14:16, 23 Septembrie 2014
Art.31 C.mun.
...
(3) Pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia.
...

Prin urmare, daca in c.i.m. are inserata perioada de proba , atunci se poate prevala de prevederile legale mentionate mai sus.
Dacă invocă într-un mod empatic un motiv plauzibil poate rezilia primul contract fără repercursiuni.
Nu are ce repercursiuni sa aiba o astfel de incetare a c.i.m..
Va multumesc frumos pentru raspunsuri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Semnarea ofertei de munca primite prin email? axelnuvola axelnuvola Buna ziua, urmeaza sa merg la un interviu pentru un loc de munca. Din cate am inteles firma respectiva, dupa ce trimite oferta finala prin email, solicita ... (vezi toată discuția)
Salutare, de curand am fost angajat in cadrul unei firme, am ... Brbgeorge Brbgeorge Salutare, de curand am fost angajat in cadrul unei firme, am semnat actele, si am trimis tot ce este necesar angajarii.Zilele acestea am primit o oferta mult ... (vezi toată discuția)
Cum anulez un contract de munca? zoq11 zoq11 Buna ziua, acum o zi am semnat un contract de munca pentru o luna de zile perioadata determinata cu o firma acesta intrand in vigoare abia de saptamana ... (vezi toată discuția)